Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes-mákos-csokis piskóta Katicától

Meggyes-mákos-csokis piskóta Katicától
Meggyes-mákos-csokis piskóta Katicától
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy igazán finom, ízletes piskóta, gyümölccsel és csokoládéval. Friss gyümölccsel is készíthető.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat különválasztjuk. A fehérjékből kemény habot verünk a sóval, majd felváltva a tojássárgákat és a cukrokat is belehabosítjuk. Utána óvatosan hozzáadjuk az előzőleg összekevert mákos lisztet is, amibe már belekevertük a sütőport és a szódabikarbónát, majd beledolgozzuk a tejet is.
  2. A masszát egy sütőpapírral ellátott, 20×30 cm-es tepsibe öntjük, rászórjuk az alaposan lecsepegtetett meggyet, majd a csokicseppet, és 180 C fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Tűpróba nem árt!
  3. A kihűlt tésztát tetszés szerint szeletelve szervírozzuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20×30 cm
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 615
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Katica

Mióta szakács: 2013.08.10.
169 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

meggyes lepény, piskóta csokicseppekkel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

277
tojás 4 db
cukor 20 dkg
finomliszt 25 dkg
sütőpor 3 g
szódabikarbóna 3 g
1 csipet
tej 1 dl
mák 4 dkg
vaníliás cukor 1 teáskanál
meggybefőtt 50 dkg
étcsokoládé 3 dkg