Nosalty Logó

Citromos piskóta Kynga konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Citromos piskóta Kynga konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 747 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 2239 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 300 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    289 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1401 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    560 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.9 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    304 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    301 micro
Összesen 747 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.2 g

Zsír

  • Összesen
    87.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4203 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    1046 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    1679 mg
  • Nátrium
    1287 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    323.6 g
  • Cukor
    198 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    276.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    960 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    691 mg
  • Retinol - A vitamin:
    911 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    559 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    904 micro
Összesen 2239 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    563.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 300 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, ez az elektromos habverővel maximális fokozaton 3-4 perc.
  2. A jól megmosott citrom héját belereszeljük, levét pedig, ami kb. 10 ek-nyi kifacsarjuk, szintén hozzáadjuk.
  3. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk, majd hozzáadjuk a sütőporral összeforgatott lisztet is.
  4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, óvatos mozdulatokkal a citromos masszába forgatjuk.
  5. Egy kicsi, magas peremű tepsit margarinnal kikenünk, a liszttel behintjük.
  6. A citromos masszát belesimítjuk. Előmelegített, közepesen forró sütőben kb. 25 percig sütjük.
  7. Hagyjuk kihűlni és ízlés szerint megkenhetjük lekvárral, vagy csak simán hagyva is finom lesz!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 15×25
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6835
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 03.

Receptkategóriák

Egy egyszerű sütit szerettem volna ismét készíteni, így esett a választásom erre a piskótára! Mindenképpen könnyű, finom sütit kaptam!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia! Én a te piskótádat használom alapreceptnek. Köszönöm, mindig m?ködik.

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy mítosz dőlt meg – nem a stressz okozza a...

Ha éppen rossz időszakon mész keresztül, vagy valamiért nagyon stresszes vagy, te is a nasik után nyúlsz? Ha eddig úgy érezted, hogy ilyenkor lehet, hiszen mindenki így csinálja, van egy rossz hírünk: egy friss kutatás szerint sem a nassolásért, sem a túlevésért nem a stressz hatására a szervezetünkben lejátszódó folyamatok a felelősek.