r
Nosalty Logó

Citromos piskóta Kynga konyhájából

NS
Citromos piskóta Kynga konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

747
Kalória
14.4g
Fehérje
107.9g
Szénhidrát
29.1g
Zsír
92.1g
Víz
289.3g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
66.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 747 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 2239 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 300 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    289 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1401 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    560 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    107.9 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    92.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    304 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    301 micro
Összesen 747 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.2 g

Zsír

  • Összesen
    87.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4203 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    1046 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    1679 mg
  • Nátrium
    1287 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    323.6 g
  • Cukor
    198 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    276.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    960 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    691 mg
  • Retinol - A vitamin:
    911 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    559 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    904 micro
Összesen 2239 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    563.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 300 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, ez az elektromos habverővel maximális fokozaton 3-4 perc.
  2. A jól megmosott citrom héját belereszeljük, levét pedig, ami kb. 10 ek-nyi kifacsarjuk, szintén hozzáadjuk.
  3. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk, majd hozzáadjuk a sütőporral összeforgatott lisztet is.
  4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, óvatos mozdulatokkal a citromos masszába forgatjuk.
  5. Egy kicsi, magas peremű tepsit margarinnal kikenünk, a liszttel behintjük.
  6. A citromos masszát belesimítjuk. Előmelegített, közepesen forró sütőben kb. 25 percig sütjük.
  7. Hagyjuk kihűlni és ízlés szerint megkenhetjük lekvárral, vagy csak simán hagyva is finom lesz!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 15×25

Egy egyszerű sütit szerettem volna ismét készíteni, így esett a választásom erre a piskótára! Mindenképpen könnyű, finom sütit kaptam!

Nosalty stories

További receptek

Epres menzás piskóta

Mi történne, ha a klasszikus és retró menzás piskótába egy nagy marék eper költözne? Erre a kérdésre keresi a választ az alábbi süteményrecept és higgyük el, meg is találja gond ...

Lakos Benedek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek