r
Nosalty Logó

Meggyes, tejbedarás süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Meggyes, tejbedarás süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi kenéséhez

Összesen 464 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi kenéséhez

Összesen 1858 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi kenéséhez

Összesen 147 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    536.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 464 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    52.8 g

Zsír

  • Összesen
    75.7 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    817 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2146.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    733 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    632 mg
  • Nátrium
    541 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    230.9 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    165.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    611 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    583 mg
  • Retinol - A vitamin:
    605 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    996 micro
Összesen 1858 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 147 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi kenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a tölteléket készítjük: tejbedarát főzünk a tejből, a darából, cukorral. Mikor a dara megduzzadt, lehúzzuk a tűzről és hozzákeverünk 3 dkg vajat, hagyjuk kihűlni.
  2. A meggybefőttet tésztaszűrőre öntjük, lecsurgatjuk a levét (a levet megisszuk!).
  3. A csokoládét finom fogú reszelőn lereszeljük.
  4. A tojások fehérjéből pár csepp citrommal és cukorral kemény habot verünk.
  5. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és a lisztet, kakaót, a reszelt csokoládét.
  6. Vajjal kent, liszttel szórt tepsiben, előmelegített sütőben közepes lángon sütjük.
  7. A kihűlt tésztát kettévágjuk (én tortaformában sütöm és ott is állítom össze a sütit).
  8. A tortaforma karimáját deszkára téve beletesszük az egyik tésztalapot, rámerjüka tejbedara felét, a tejbedarára helyezzük a meggyeket, majd a tejbedara másik felét és a második lapot.
  9. A tortaforma lapját rátesszük a tésztalapra, lesúlyozzuk (legalább 1 kilósúlyt helyezünk rá!)és hűtőben legalább 2 órát pihentetjük.
  10. Szeletelve tálaljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 94018
  • Feltöltés dátuma: 2008. október 26.

Ajánló

Desszert, uzsonna.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Meggyes, tejbedarás süti
Harmathy Ildikó 313 recept

Valahol egyszer összetalálkoztunk ezzel a jó kis sütivel.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

A sütemény ehetetlen.Az egész egy papírlap lett.

Harmathy Ildikó

Kedves Orsolya! Hozzászólásoddal nem tudok mit kezdeni! A környezeted bizonyára tudja, hogy ügyetlenke vagy a sütemények terén, mi azonban - úgy gondolom - jól elvagyunk enélkül az információ nélkül. Amennyiben kicsit mélyebben avatnál a bizalmadba, akkor szívesen segítenék: 1.: finom házisütit készíteni 2.: finom házisütit enni (akár küldök is, nagyon szívesen, ha gondolod!) 3.: van egy haverom, aki sok-sok évvel ezel?tt arra gondolt, hogy ehet? papírra kellene nyomni az újságokat, mert az rém környezet-kímél? lenne, ha elolvasás után megehetnénk vagy állati takarmáynozásra használhatnánk az újságokat. Szívesen összehozlak vele, ha gondolod. Orsikám! Gondold át, mit is szeretnél valójában, aztán legyél olyan jó fej és vedd észre: ez az oldal nem a 'hal a totrán', ahol azzal kérkednek 'hírességeink': mennyire nem értenek a konyham?vészethez. Itt mi azért vagyunk, hogy megosszuk egymással és a világgal a konyhában szerzett tapasztalatainkat, annak érdekében, hogy minél változatosabb, minél ízletesebb, minél táplálóbb ételekkel kényeztethessük szeretteinket. Tudod, van ezen a világon több millió dolog, amihez én személy szerint nem értek: nem tudok szörfözni, sárkányrepülni, zongorázni, nem tudok balettozni, operát írni vagy énekelni, nem tudok japánul és szuahéliul sem, sorolhatnám vég nélkül. Sütni-f?zni történetesen tudok, akik eszik az alkotásaimat így gondolják. Ezért vagyok ezen az oldalon, és nem egy másikon. Ha majd szuahéliül akarok tanulni, akkor bizonyára fel fogok keresni egy weboldalt, ahol vélhet?leg segítenek nekem ebben, és kedves kérdéseket fogok feltenni annak érdekében, hogy minél nagyobb segítséget kapjak a szuahéli nyelv elsajátítása terén. Azaz: amennyiben az a terved, hogy izgalmas ételeket f?zzél szeretteidnek, akkor jó oldalon vagy, de rosszul kommunikálsz. amennyiben más egyéb terved van, akkor el?fordulhat, hogy rossz weboldalon vagy. Ha eldöntötted mit akarsz, és ?szintén megosztod velünk a gondolataidat, és bármiben a segítségedre tudok lenni, ezer örömmel, hidd el! Ildikó

Törölt felhasználó

Kedves Ildikó! Kéretlenül is a védelmére kell kelnem. Én is megsütöttem a süteményt, nagyon finom, könny? édesség, aminek az elkészítése sem nagy ördöng?sség. Üdvözlettel: Gyöngyi

Harmathy Ildikó

Köszi Gyöngyi!

Törölt felhasználó

Kedves Ildikó! Én is megsütöttem, és épp várom, hogy kihüljön, hogy már csak összeállítani és megenni keljen... :) biztos h ISTENI lett ez látszik rajta! Orsi: valószín? a probléma az, hogy nem vártad meg amíg megsül a piskóta és kinyitottad a süt?t, így nem tudott megn?ni, és lapos maradt... üdv, egy kezd? süt?-f?z? kismama

Harmathy Ildikó

Köszi timo-ca! Habár üzeneted Orsinak szól igazán. Remélem, Orsi még velünk van, és nem adta fel örökre a sütés-f?zés tudományának elsajátítását, ha már egyszer rátalált a legtuttibb weboldalra ebben a témában :) Ildikó

Törölt felhasználó

Kedves Ildikó! A piskótát hogy vágjuk ketté? Úgy hogy a tészta vastagságát megfelezzük vagy pedig a méretét? (bocs a hülye kérdésért, de tényleg nem tudom)

Harmathy Ildikó

A vastagságát felezzük, Kedves Kezd?! Egy jó nagy késsel középre beszúrunk a tésztába, úgy félmagasságban, legalább a közepéig, aztán a kés élével szemben körbeforgatjuk a tésztát. Másik megoldás: két lapban sütni a tésztát, akkor nem kell vágni egyáltalán. Érthet? ez így? Egy Kezd?nek? Mindig mondom: videó kellene! Üdv: Ildikó

Törölt felhasználó

Kedves Ildikó! Köszönöm a gyors válaszát! Elnézést, hogy ilyen magától értet?d? dolgokat kérdezek.

Törölt felhasználó

Meggy helyett,szederrel csináltam a sütit, és nagyon finom lett így is, tudom ajánlani. :) Köszönöm a receptet!

Törölt felhasználó

Mekkora tortaformában sütötte?

Harmathy Ildikó

26 centi átmér?

Törölt felhasználó

Ezt meg lehet csinálni szülinapi tortának vmilyen diszitéssel ,vagy tudsz ajánlani inkább vmi egyszer? tortát? Apukámnak szeretném megcsinálni(még csak 13 vagyok)

Harmathy Ildikó

Gyere ide, megtanítlak tortát sütni, de nagyon, Te Kedves 13 éves Gyümölcs! Kár, hogy nem lehet! Így messzir?l azonban nehézkes segíteni, bármennyire szeretnék! Kellene egy jó krém a tetejére, amivel szépen kidekorálhatnád apukád tortáját. Mondjuk egy meggy-krém, az nagyon illene a tetejére! Esetleg rumos-meggy krém. Mit is csinálj így gyakorlatlanul, a messzeségben? Talán vegyél egy doboz mirelit meggyet, szitán vagy sz?r?n engedd felolvadni. Tegyél alá egy tálat, hogy a leve se menjen kárba. Keverj habosra 15 deka vajat 15 deka cukorral - ez menni fog? Langyos legyen a vaj, jó el?re vedd ki a h?t?b?l. El?ször a vajat kavard habosra pár csepp citromlével egy m?anyagtálban - csak jó er?sen kavard egy fakanállal vagy habver?vel (kisrugósod biztos nincsen, sajna) a vajat, miközben citromlét csepegtetsz bele. Aztán, amikor a vaj jó habos, akkor ev?kanalanként hozzáadod a cukrot. 15 dkg cukor az kb. 5 ev?kanálnyi. Egyesével keverd a vajhoz, mindig maradjon laza (habos) a vaj. A felolvadt meggyet (ilyenkor szerintem friss meggy nincs) gyumászold szét a kezeddel: morzsold szét az egészet.Még további levet veszít, nem baj, csurogjon a többihöz, a gyümölcshúst keverd a habos vajhoz. Ha szerencsénk van, kész a krémed, amivel bevonhatod a tortát. Legalább 2 óra a h?t?ben, gyertya rá, Isten Éltesse Apukát! Ha rumos figurára gondolsz, akkor alaposan locsold be a tésztalapokat rummal, miel?tt töltelék, majd krém - ez a legegyszer?bb. A meggy levét önmagában is Isteni meginni, vagy cukorral (és rummal) súlyosbítva fokozható az élvezet. Ha véletlenül lenne otthon habszifon, akkor 2 dl tejszínhez önts egy fél dl meggylét, 2 ev?kanál rumot, adj hozzá 1 ev?kanál porcukrot és egy habfixáló cuccot (zacskóban kapható, mint a süt?por). Csavard rá a tetejét, rázzd jól össze és nyomj rá egy habszifon-patront. Megint rázni kell! Pár perc pihentetés után kidekorálhatod vele a sütit. Isteni lesz! Ha bármi gondod van hívj: 30 266 07 06 Számlolj be mindenképpen, hogy sikerült! Szurkolok: Ildikó

Törölt felhasználó

Nagyon szépen köszönöm. Meggy helyett a cseresznyekompót is megfelel?

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi kenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek