r
Nosalty Logó

Meggyes charlotte

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Meggyes charlotte
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A habhoz

A meggyes réteghez

Összesen 413 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A habhoz

A meggyes réteghez

Összesen 3298 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A habhoz

A meggyes réteghez

Összesen 168 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 413 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    80.8 g

Zsír

  • Összesen
    167.7 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1583 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3519.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    1073 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    1348 mg
  • Nátrium
    816 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    362.8 g
  • Cukor
    209 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    916.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1702 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    339 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    1007 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1682 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1474 micro
Összesen 3298 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A habhoz

A meggyes réteghez

Elkészítés

A piskótához

  1. A hozzávalókból hagyományos módon piskótát sütünk (kb. 32x32 cm-es lapot). Feltekerjük, és megkenjük lekvárral. Felszeleteljük 1,5-2 cm vastagra, majd a szeleteket egymás mellé fektetjük egy tepsibe úgy, hogy az összeérő oldalaikat is kenjük meg lekvárral.
  2. A meggyet felfőzzük a keményítővel, a cukorral és a pálinkával. Nem kell sokáig főzni, csak addig, míg besűrűsödik. Kihűtjük.
  3. A joghurtot vagy tejfölt kikeverjük a cukorral, a tejszínt kemény habbá verjük, és a kettőt összekeverjük. A tejben felmelegítjük a zselatint, majd lassan csurgatva és folyamatosan keverve (géppel) összedolgozzuk a habbal.
  4. A hab egyik felét ráöntjük a piskótára, majd következik a besűrített meggy, amit villával egy kicsit belekeverünk a habba. Majd ráöntjük a maradék habot, és még egy kicsit átkeverjük villával. A meggyből hagyhatunk a tetejére dekorációnak.
  5. Ajánlatos egy éjszakán át hűtőben dermeszteni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 9221
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 27.

Ajánló

Ha nem akarunk a meggyel bíbelődni, akkor nyugodtan tegyünk bele helyette darabos meggylekvárt. Én 20%-os Zott tejfölt használtam hozzá, nagyon szeretem, mert finom krémes.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tavaly befőzött meggylekvár és cukrozott meggy egyik felhasználási formája  ez a süti. :)

Hozzávalók

A piskótához

A habhoz

A meggyes réteghez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...