Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos Charlotte torta

Citromos Charlotte torta
Citromos Charlotte torta
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta készülök már kipróbálni ezt a tortát. Gyerekkorom óta ismerem, Anyukám nagyon sokszor csinált ilyet. Persze akkor még nem tudtuk, hogy ennek Charlotte torta a hivatalos neve, nálunk " Suba Éva joghurttortája" néven futott, Anyu barátnője után, akitől a recept származott.:)  Habár az emberek nagyrésze a sütési karrierjét a viccesen könnyű és egyszerű piskótával kezdi, én bizony bevallom, előbb sütöttem életemben macaront és Croquembouche-t, mint piskótát. Bizony, ez volt az első. És ciki vagy nem, csak a második adagot sikerült felhasználnom a tortához, mert az elsőt nem sikerült normálisan feltekernem, összetört. Szóval szerintem nem olyan könnyű a piskóta. Pontosítok, nem olyan könnyű a piskótaTEKERCS. Van aki túróval tölti, nekem most  a joghurtos szimpatikusabb volt, de biztos kipróbálom majd túrósan is. Általában gyümölcsöt is szoktak bele tenni, de én azért citromkockákat nem szerettem volna beleaprítani. Kicsit fanyar lett volna:)

Még több kép itt található, felvágva is: http://szofika-a-konyhaban.blogspot.com/2011/10/lemon-curd-charlotte-torta.html

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 3 tojásból piskótát készítünk: a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a sót és a sütőport. Hozzákeverjük óvatosan a fehérjéhez, majd beleszitáljuk a lisztet is.
  2. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk a masszát, és sütőben készre sütjük.
  3. Amint kisült, még melegen megkenjük a citromkrémmel, és vizes konyharuha segítségével óvatosan feltekerjük, hogy ne törjön. A tekercset felvágjuk. (Ebből a mennyiségből 20 csiga lett.)
  4. Egy mély üvegtál belsejét folpackkal kibéleljük, és szorosan belehelyezzük a piskótacsigákat.
  5. A zselatint kevés vízbe beáztatjuk. 5 perc múlva kicsavarjuk, és egy kis lábasba tesszük annyi vízzel, ami épphogy ellepi, és pár perc alatt felmelegítjük, amíg teljesen fel nem olvad.
  6. A tejszínt a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a joghurtot, a citromkrémet és a zselatint. Egy szilikonos lapát segítségével jó alaposan összeforgatjuk.
  7. A masszát a piskótával kibélelt tálba öntjük. Ha maradt ki csigánk, akkor a tál tetejét (ami a süti alja lesz) is beboríthatjuk vele.
  8. Hűtőbe tesszük min. 3-4 órára. Ha megkötött, borítsuk egy lapostányérra, ne felejtsük el lehúzni a folpackot sem.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 949
elküldve: 2
receptkönyvben: 85
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Szofika

Mióta szakács: 2010.09.24.
104 recept

receptjellemzők

konyha: francia
alkalom: születésnap
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

joghurtos piskótatorta, citromos joghurttorta, citromos joghurtbomba

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ursu
ursu Thu, 2011-11-03 20:38

Szia!Nem akarok hülyeséget kérdezni de mi az a lemon curd??:(

457
tojás 3 db
finomliszt 3 evőkanál
cukor 3 ek
1 csipet
sütőpor 1 késhegynyi
lemon curd 1 ek
gyümölcsjoghurt 5 dl
habtejszín 2 dl
cukor 3 ek
lemon curd 1 ek
lapzselatin 5.5 db