Régóta készülök már kipróbálni ezt a tortát. Gyerekkorom óta ismerem, Anyukám nagyon sokszor csinált ilyet. Persze akkor még nem tudtuk, hogy ennek Charlotte torta a hivatalos neve, nálunk " Suba Éva joghurttortája" néven futott, Anyu barátnője után, akitől a recept származott.:) Habár az emberek nagyrésze a sütési karrierjét a viccesen könnyű és egyszerű piskótával kezdi, én bizony bevallom, előbb sütöttem életemben macaront és Croquembouche-t, mint piskótát. Bizony, ez volt az első. És ciki vagy nem, csak a második adagot sikerült felhasználnom a tortához, mert az elsőt nem sikerült normálisan feltekernem, összetört. Szóval szerintem nem olyan könnyű a piskóta. Pontosítok, nem olyan könnyű a piskótaTEKERCS. Van aki túróval tölti, nekem most a joghurtos szimpatikusabb volt, de biztos kipróbálom majd túrósan is. Általában gyümölcsöt is szoktak bele tenni, de én azért citromkockákat nem szerettem volna beleaprítani. Kicsit fanyar lett volna:)
Még több kép itt található, felvágva is: http://szofika-a-konyhaban.blogspot.com/2011/10/lemon-curd-charlotte-torta.html
Hozzászólások (2)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Kedves Ursu!
Az alapanyagok közt megtalálod: http://www.nosalty.hu/recept/lemon-curd
Üdv: Szofika:)
Szia!Nem akarok hülyeséget kérdezni de mi az a lemon curd??:(