r
Nosalty Logó

Hamis tiramisu krémes charlotte torta

NS
Hamis tiramisu krémes charlotte torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskótatekercs

Krém

Díszítés

1338
Kalória
28.7g
Fehérje
145.3g
Szénhidrát
70.8g
Zsír
180.5g
Víz
543.8g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
99.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskótatekercs

Krém

Díszítés

Összesen 1338 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskótatekercs

Krém

Díszítés

Összesen 5355 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskótatekercs

Krém

Díszítés

Összesen 258 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.7 g

Zsír

  • Összesen
    70.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    544 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1668.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    358 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    676 mg
  • Nátrium
    495 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    145.3 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    180.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    444 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    738 micro
Összesen 1338 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.9 g

Zsír

  • Összesen
    283.3 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    2175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6674.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    1433 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    2704 mg
  • Nátrium
    1981 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    581.2 g
  • Cukor
    400 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    722 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    935 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    343 micro
  • Kolin:
    1774 mg
  • Retinol - A vitamin:
    934 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2951 micro
Összesen 5355 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    34.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 258 kcal

Elkészítés

Piskótatekercs

  1. Mindenki úgy csinálja a tésztát, ahogy a legjobban bevált neki. Én így készítem: 1 piskótatekercshez: 4 tojás, 4 ek liszt, 4 ek cukor, fél csomag sütőpor kell. A tojásokat feltörjük, és elválasztjuk a fehérjét a sárgájától. A sárgájához hozzáteszünk 4 ek cukrot, és ezt habosra keverjük.Majd hozzátesszük a sütőport a liszttel, és elkeverjük benne. A tojás felvert habját finoman hozzákeverjük, és sütőlappal kibélelt tepsiben megsütjük (kb.15-20 perc).
  2. Mikor kész a piskóta, még melegen kivesszük a tepsiből, egy konyharuhára borítjuk, levesszük az aljáról a sütőlapot. Ha a széle keményebb, akkor levágjuk, mert feltekerésnél különben megtörhet. (Bármilyen lekvár jó hozzá, de tapasztalataim alapján ehhez a krémhez a barack illik a legjobban, mert nem olyan erőteljes az íze.) A lekvárral megkenjük (ízlés szerinti adaggal), majd feltekerjük. Ezt félretesszük, és megcsináljuk a másik tekercset is.
  3. A piskótatekercseket feldaraboljuk. Azt a formát, amiben szeretnénk a tortát elhelyezni (tehát amilyen végleges formát akarunk a tortának), kibéleljük alufóliával. Ebbe szépen beletesszük a piskótatekercseket (ez adja a külsejét a tortának), és úgy próbáljuk ezt megtenni, hogy ne legyenek lyukas részek, ahol a krém kifolyhat, mint az én tortámon is látszik:). (Kibéleljük oldalt is a formát.)

Krém

  1. A tojások fehérjét különválasztjuk a sárgájától. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot, és habosra keverjük. Ehhez hozzáadjuk a feketekávé negyedét és a vajkrémet (lehet mascarpone sajtból is készíteni, vajkrémmel számomra lágyabb hatású). Ezt már fakanállal keverjük össze. Ehhez hozzáadjuk a tojások felvert habját, és finoman összekeverjük.
  2. A kávét felmelegítjük, és beleteszünk egy csomag (ennyi kell, hogy megfogja a krémet!) étkezési zselatint. Elkészítjük úgy, ahogy a csomagoláson leírják. Amint kész, MÉG MELEGEN a krémhez tesszük, mert ha kihűlve tesszük hozzá, akkor darabos lesz, és elkeverjük benne.
  3. A piskótatekerccsel kibélelt formába beleöntjük a kész krémünket, és a tetejére is piskótatekercseket teszünk. Ha kész vagyunk, akkor alufóliával letakarjuk, és minimum egy éjszakára állni hagyjuk a hűtőben.

Díszítés

  1. Igazából nem fontos a díszítés, hiszen önmagában is egy mutatós tortáról van szó. Én most csokipillangókkal és virággal díszítettem ki.
  2. Ehhez a díszítéshez durván fél-fél tábla fehér és étcsokoládé szükséges. A pillangók szárnyát és a virág szirmait egy zsírpapírra felrajzoljuk, majd megfordítjuk. Gőz felett megolvasztjuk a csokikat. Az étcsokival - ami lehet tejcsoki is természetesen - megrajzoljuk a pillangószárnyak körvonalait. Ehhez egy kilyukasztott zacskóba beletesszük a csokit. Mikor megdermedt a körvonal, fehér csokival kitöltjük a belsejét. Némelyik szárnyat őrölt kávéval díszíthetünk, míg másokat pici csokipöttyökkel (tűvel belepöttyentettem). A virág szirmait ugyanezzel a módszerrel készíthetjük. A szárnyak és szirmok seregét a hűtőben megdermesztjük. Ha marad ki krém, akkor azzal fel lehet tenni ezeket a díszeket. Gyorsan kell cselekedni, mert a vékony csoki gyorsan olvad.
  3. Jó étvágyat hozzá! :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 90 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A családunk egyik kedvenc süteménye a hamis tiramisu, amely alapján elkészítettem egy ilyen tortát. A barátomnak annyira ízlik, hogy harmadik éve ezt kéri a szülinapjára. :) És nem olyan nehéz, mint amilyennek tűnhet elsőre. :)

További receptek

Lúdlábtorta rumos meggyel

Ez a nagyszerű és egyedi megjelenésű torta Gerbaud Emil munkáját dicséri. Eredetileg egy cukrászati alapkrémmel, párizsi krémmel, más néven ganache-zsal (ganázzsal) készítette el, ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek