r
Nosalty Logó

Spenótos tészta Sol12 konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sol12
Spenótos tészta Sol12 konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 698 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2791 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 203 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1003 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    152 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    523 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    436 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    489 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5076 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11143 micro
Összesen 698 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    99.1 g

Zsír

  • Összesen
    76.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    478 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4012 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    372 mg
  • Kálcium
    759 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    641 mg
  • Foszfor
    1662 mg
  • Nátrium
    523 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    426.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    608.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2091 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    1745 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1954 micro
  • Kolin:
    482 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20304 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44571 micro
Összesen 2791 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1473 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3235 micro
Összesen 203 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spenótot kiolvasztjuk, és kicsi vízzel feltesszük főni. Picit megsózzuk, és belenyomjuk a fokhagymát.
  2. A tésztát bő sós vízben megfőzzük.
  3. Ha a spenót már pár perce forr, beledobjuk a tojást. Én nem szoktam felverni előtte, hanem gyorsan szétkavarom a spenótban.
  4. Elkészítjük a rántást. A forró olajon megpirítjuk a lisztet, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a tejfölt. Én nem szoktam hozzá plusz vizet önteni, mert a spenótot sűrűn szeretem, és a tésztára is könnyebben ráragad.
  5. A rántással besűrítjük a főzeléket, majd a megfőtt-leszűrt tésztát ráöntjük, és jól összekeverjük még forrón.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 148
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 108
  • Össznézettség: 80878
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha a gyermek nem eszi meg a spenótot, akkor lehet variálni, hogy azért mégis a mindennapok része legyen. 1 éves kortól mindkét gyermekem oda van érte.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – A kedvenc sós és édes tésztáitokat sütjük-főzzük...

Kinek lenne kedve diétázni novemberben? A nyárnak vége, egy ideig úgysem flangálunk fürdőruhában, hideg van, és egyre többbet kuckózunk a lakásban, amiből egyenesen következik, hogy többet is főzőcskézünk. A héten a kedvenc tésztáitok köré építettük a menüsort – sós és édes, magyaros és nemzetközi fogásokra is sor kerül.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...