r
Nosalty Logó

Medvehagymás pesto aszalt paradicsommal

Csaba Magdi
Medvehagymás pesto aszalt paradicsommal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

432
Kalória
4.1g
Fehérje
12.6g
Szénhidrát
42.5g
Zsír
17.5g
Víz
-
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
2.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 56% Zsír
Összesen 432 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 56% Zsír
Összesen 5199 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 56% Zsír
Összesen 529 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 56% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1170.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    953 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    17.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1913 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 432 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 56% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.2 g

Zsír

  • Összesen
    510.5 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    143 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    291 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14046.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    786 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    473 mg
  • Foszfor
    1256 mg
  • Nátrium
    11439 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    151.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    209.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    124 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    312 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    22951 micro
  • Lut-zea
    772 micro
Összesen 5199 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 56% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    52 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1431.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    1166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    21.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2340 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 529 kcal

Elkészítés

  1. A leöblített medvehagymaleveleket kissé összevágjuk, és konyhai darabológépbe tesszük. Az összes többi hozzávalóval együtt krémes állagúra daráljuk.
  2. Kis üvegekbe töltjük.
  3. Tegyünk kb 1 cm olajat még a tetejére. Hűtőben több, mint fél évig így eláll. (Ha az olaj elfogyna a tetejéről, amikor néha veszünk ki belőle, azt pótoljuk.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p

Kint jártam Harmati Ildikó piacán a Liliom kertben, az Óbudai Zichy kastélynál. Vettem 5 csokor medvehagymát. Megleptem magam egy természetes kövekből készült nyaklánccal :-)  Csodálatos medvehagymás kenyeret is árulnak... Nem olcsó, de fenomenálisan finom. Illó olajok 100 % tisztaságúak. Nagyon kedves árustól sok jó tanáccsal ellátva mentem tovább. Miután megtekintettem sok kézműves portékát, boldogan hazasétáltam annak reményében, hogy pillanatok alatt elkészítem a PESZTÓT!!! Kitűnően sikerült! Kb: a fele mennyiséghez a piacon vásárolt sajtot is hozzádaráltam. Sajnos a sajt nevét nem tudom, de intenzív ízű volt, és állaga hasonló volt a parmezánéhoz. Talán 2-3 dkg-ot tette bele. Felvágtam a medvehagymás kenyeret. Megkentem mind a két félével egyet-egyet... Azonnal befaltam. Ittam egy limonádét és arra gondoltam, hogy szombatonként kimegyek Ildikó piacára. Két fagyi árából inkább ide megyek, és itt költöm el a kis pénzemet. A Pesztót ami -5 üveggel lett- egész évben használhatom. Persze csak ha közben el nem fogy!!!

További receptek

Borsodó egyszerűen

A klasszikus borsodó különleges aromájával kitűnik a házi édes öntetek és mártások közül: megannyi desszertet nyakon önthetünk vele a rétestől kezdve egészen a gombócig. ...

Lakos Benedek

Zsenge zöldborsópesztó

A friss zöldborsónál nehezebb üdébb és ropogósabb tavaszi zöldséget találni, ezért bátran használhatjuk ha zsenge végeredményre vágyunk. Mi most egy roppant egyszerű és gyors ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...