r
Nosalty Logó

Medvehagymás pesto aszalt paradicsommal

Csaba Magdi
Medvehagymás pesto aszalt paradicsommal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

432
Kalória
4.1g
Fehérje
12.6g
Szénhidrát
42.5g
Zsír
17.5g
Víz
-
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
2.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 56% Zsír
Összesen 432 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 56% Zsír
Összesen 5199 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 56% Zsír
Összesen 529 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 56% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1170.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    953 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    17.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1913 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 432 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 56% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.2 g

Zsír

  • Összesen
    510.5 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    143 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    291 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14046.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    786 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    473 mg
  • Foszfor
    1256 mg
  • Nátrium
    11439 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    151.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    209.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    124 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    312 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    22951 micro
  • Lut-zea
    772 micro
Összesen 5199 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 56% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    52 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1431.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    1166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    21.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2340 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 529 kcal

Elkészítés

  1. A leöblített medvehagymaleveleket kissé összevágjuk, és konyhai darabológépbe tesszük. Az összes többi hozzávalóval együtt krémes állagúra daráljuk.
  2. Kis üvegekbe töltjük.
  3. Tegyünk kb 1 cm olajat még a tetejére. Hűtőben több, mint fél évig így eláll. (Ha az olaj elfogyna a tetejéről, amikor néha veszünk ki belőle, azt pótoljuk.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p

Kint jártam Harmati Ildikó piacán a Liliom kertben, az Óbudai Zichy kastélynál. Vettem 5 csokor medvehagymát. Megleptem magam egy természetes kövekből készült nyaklánccal :-)  Csodálatos medvehagymás kenyeret is árulnak... Nem olcsó, de fenomenálisan finom. Illó olajok 100 % tisztaságúak. Nagyon kedves árustól sok jó tanáccsal ellátva mentem tovább. Miután megtekintettem sok kézműves portékát, boldogan hazasétáltam annak reményében, hogy pillanatok alatt elkészítem a PESZTÓT!!! Kitűnően sikerült! Kb: a fele mennyiséghez a piacon vásárolt sajtot is hozzádaráltam. Sajnos a sajt nevét nem tudom, de intenzív ízű volt, és állaga hasonló volt a parmezánéhoz. Talán 2-3 dkg-ot tette bele. Felvágtam a medvehagymás kenyeret. Megkentem mind a két félével egyet-egyet... Azonnal befaltam. Ittam egy limonádét és arra gondoltam, hogy szombatonként kimegyek Ildikó piacára. Két fagyi árából inkább ide megyek, és itt költöm el a kis pénzemet. A Pesztót ami -5 üveggel lett- egész évben használhatom. Persze csak ha közben el nem fogy!!!

További receptek

Zsenge zöldborsópesztó

A friss zöldborsónál nehezebb üdébb és ropogósabb tavaszi zöldséget találni, ezért bátran használhatjuk ha zsenge végeredményre vágyunk. Mi most egy roppant egyszerű és gyors ...

Kristyán Fanni

Fűszeres birsalmachutney

A chutney-t nevezhetnénk fűszeres, édes-savanyú (néha csípős, néha zöldséges) lekvárnak is, persze ez csak egy erőltetett definíció. És amúgy is, ennél sokkal fontosabb arról ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...