Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás pesto

Medvehagymás pesto
Medvehagymás pesto
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (43)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mr Smith valamelyik nap hazajött a frissen szerzett medvehagymával nagy örömünkre, mert nagyon szeretjük ezt a finom csemegét. Ebből azonban alkotni kellett valami nagyszerűt, s mint mindig, Mr Smith kreativitásában most is bízhattunk. Nagyon fincsi lett!

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Nagyon sokoldalúan felhasználható finomság. ;-)
pH besorolás: enyhén lúgosít

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy száraz serpenyőben megpirítjuk kissé a fenyőmagot. Bedobjuk az aprítógépbe.
  2. A chilikből eltávolítjuk a magokatt, és az ereket. Szintén berakjuk az aprítógépbe.
  3. A medvehagymát megmossuk, megszárítjuk, és az aprítógépbe tesszük. Ledaráljuk őket.
  4. Belerakjuk a reszelt sajtot, megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint, és hozzáöntünk annyi olívaolajat, amennyit felvesz, összemixeljük.
  5. Egy kis üvegbe tesszük, a tetejére is önthetünk egy kis olívaolajat, hogy lezárja, majd lefedjük, és hűtőszekrényben tárolhatjuk, vagy felhasználjuk tetszés szerint.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 107 012
elküldve: 30
receptkönyvben: 1 032
elkészítve: 34/54
Facebookon megjelent: -

szakács

Mr and Mrs Smith

Mióta szakács: 2009.03.03.
122 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
elkészítési idő: 5-15 perc
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre

egyéb elnevezések

medvehagymás pesto

Hozzászólások (43)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Imre06
Imre06 Sun, 2013-05-05 18:58

Tegnap kaptam két nagy csokor medvehagymát, nosza ma elkészítettem.Nem találunk megfelelő jelzőket a dicséretére. Köszönjük az ötletet, élni fogunk a használat lehetőségével.Egyébként elsőként rukolából, majd pitypangból készült pesto, de folyamatosan figyelemmel kisérjük a jó ötleteket.

anette01
anette01 Wed, 2013-04-17 19:23

Sziasztok! Bakonybéli vagyok és nálunik még a ház körül is érezni az erdőt lepedőként borító medvehagyma illatát :)
Nálunk minden hétvégén medvehagyma-napokat tart a falu, kóstolóval, túrákkal, melyre bárkit örömmel fogadunk! A neten írjátok be, Bakonybéli medvehagyma napok és megtaláljátok a programokat!
Üdv.

konyhabolond
konyhabolond Sun, 2013-04-07 15:02

Kedveseim, a medvehagymás pesto elkészíthető fenyőmag helyett napraforgó maggal is...

berecz
berecz Fri, 2013-04-05 05:44

Sziasztok, nekem inkább a sajttal (Grana Padano) lenne gondom. Nem ismerem. Gondolom ezt is valami multis áruházban lehet beszerezni? Ez olyasmi mint a Parmezán? Lehet mással helyettesíteni?
A jó kis Trappista gáz? Szilvi

polospanka
polospanka Mon, 2012-04-16 19:30

segítsetek, a medvehagyma szárát is bele lehet darálni a pestóba?

miovio
viomio / miovio Mon, 2012-03-26 19:07

nagyon fini lett, megcsináltam a kérdésem csak az lenne, h üvegekben meddig áll el, akár egy évig is?

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Mon, 2012-03-26 23:42

Kedves miovio! Nem igen áll el pestoként annyi ideig. Csak magában a levél lemixelve olajban az elég sokáig bírja. De maga a pesto hűtőben kb 3 hét, de még nem próbáltam ki, mert hamarabb elfogyott mindig...
A legjobbakat: Mrs Smith

szvori
szvori Thu, 2012-03-01 09:03

Kedves NoSalty.hu!

Legyen szíves, árulja el nekem, hogyan lehet Magyarországon, március elsején, -mai, tavaszváró finomságként ajánlott pestot alkotó,- friss medvehagymát szerezni?

smaragdhaz
smaragdhaz Tue, 2013-04-09 07:02

Mi a hétvégén a Gerecsében, Bajna-Pusztamarótnál az erdőalján szedtünk, nagyon sok van, gyönyörűek. Vele együtt sok friss csalánhajtást is sikerült beszerezni, azt pedig inni kell naponta teának 3 héten keresztül, remekül méregtelenít! Köszi a pestoreceptet, ma nekiállok gyártani.

katalin52
katalin52 Sun, 2012-03-18 23:15

Tegnap kaptam egy nagy csokorral. A barátaim a Mecsekben szedték.

mese126
mese126 Tue, 2011-04-19 16:40

Régóta kacérkodom a medvehagymával, de ezidáig elkerültük egymást. Ma azonban, megtalálva a recepteteket muszáj volt vásárolnom, elkészítenem! Hozzászólásomat éppen a 2. nagy tányérnyi gyönyörű színű és mennyei ízű tészta mellett írom. Tudom evés közben ne mással foglalkozzunk, mert eltereli a figyelmünket az ételekről, de ez a remekmű a kivételt erősíti! :-) Nagyon finom, könnyű recept, köszönöm szépen! Üdvözlettel, mese126

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Sun, 2011-05-08 23:27

Kedves mese126! Nagyon aranyos tőled, hogy így, azon "melegében" megdícséred a receptet! Igazán köszönjük!:))) A legjobbakat: Mrs Smith

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Sun, 2011-04-10 19:47

Kedves Csukamama! Interspar, Auchan, Ázsia bt, több helyen kapható. Sajnos az igazi pestohoz ez kell. Lehetne próbálkozni natur kesudióval, de nem olcsóbb mint a fenyőmag. Ez egyik fő alkotóeleme, ezért nem igazán elhagyható. De megéri!:))) A legjobbakat: Mrs Smith

klivi
klivi / klivi Fri, 2011-04-01 16:45

Kedves Smith Család!
Úgy látszik, most mindenki medvehagymázik... :) Megcsináltam én is, és nagyon jó lett! A sajtot kihagytam, mert úgyis tésztákhoz használom fel, és majd frissen reszelek bele. Üvegbe raktam, öntöttem egy kis olajat a tetejére és betettem a hűtőbe. Remélem egy darabig eláll.
Még egyszer köszi a receptet!
Üdv.
Livi

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Fri, 2011-04-01 17:11

Kedves Klivi! Nagyon jól teszik az emberek!:))) Épp ma van egy cikk az Origón a medvehagymáról. Jól eláll olajban a pestó, még sajttal együtt is, valószínű hamarabb elfogyasztod, mint megromlik...:))) Egy dologra érdemes odafigyelni, mint minden pestonál, hogy miután egy kicsit leülepedet, egy hústűvel kavard ki belőle a légbuborékokat, és ügyelj arra is, hogy ne tapadjon az üveg falára esetleg nagyobb levélkedarab. Itt egy ajánlat a pesto felhasználására a receptjeink közül: http://www.nosalty.hu/medvehagyma_pestos_bavette_recept_15969 Jó étvágyat!:))) A legjobbakat: Mrs Smith

osztriga
OsztriGa / osztriga Wed, 2011-03-30 19:16

Megcsináltam!!! Isteni!! Én egy kicsit több fenyőmagot tettem bele (2,5 dkg). Nagyon finom lett. Köszönöm, hogy megosztottad velünk.
Nagyon intenzív fokhagymás íze van, és meglepő, hogy kicsit csíp, paprika nélkül is.
A legjobbakat! :D
T.

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Wed, 2011-03-30 19:31

Nagyon örülök kedves Osztriga, hogy kipróbáltad!:) Annak meg különösen, hogy ízlett is! Nekem is elég gazdagnak tűnt, bőven elég egy tésztával! Már jól is lakik vele az ember! Köszönöm a visszajelzést!
A legjobbakat :D Mrs Smith

klivi
klivi / klivi Wed, 2011-03-23 07:51

Ez nagyon tetszik nekem, pont most kaptam egy nagy csokor medvehagymát. Ezt feltétlenül kipróbálom!
Üdv.
Livi

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Wed, 2011-03-23 18:18

Kedves Klivi! Nagyon örülök, hogy tetszik, egyik kedvencem, szívből ajánlom!:) Aztán majd a véleményedre kíváncsi leszek!:) A legjobbakat: Mrs Smith

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Thu, 2010-06-24 18:15

Ó, nagyon drága vagy Anikó! Igazán köszönjük, és nagyon guszta a pipités kép is, olyan kellemes a hangulata! Tetszik, és a recept sem utolsó! :)) A legjobbakat: Mrs Smith

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Wed, 2010-04-28 16:19

Kedves Redy28! Nagyon örülök, hogy közvetve sikerélményt okozhattunk Neked! Valóban gyorsan megvan, és az íze! Ha véletlenül tudsz szerezni medvehagymát nagyobb mennyiségben, rakd el fagysztóba, jól bírja. Szobahőmérsékleten kiengeded, és fel tudod használni bárhogy. Köszönjük a visszajelzést, a legjobbakat: Mrs Smith

Redy28
Redy / Redy28 Wed, 2010-04-28 14:50

Én eddig csak bolti pestot kostoltam, ez az első amit saját kezűleg készítettem és remekül sikerült.
Ezután inkább csinálok magam, tényleg nem telt sok időbe! Bárcsak egész évben lenne medvehagyma (mert persze azt is imádom!)
Köszi a receptet
Edit

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Sat, 2010-04-24 19:13

Ez egy nagyon kreatív ötlet kedves Széll Katalin! Nem rakod fel véletlenül receptként? Sokan örülnének neki szerintem! A legjobbakat: Mrs Smith

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-04-23 21:23

én elősütött csirkemell filéket medvehagymáapestos besamellel öntöttem le és tettem a sütőbe, nagyon jó lett

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Tue, 2010-04-20 22:37

Köszönjük kedves Terra! Örülök, hogy ilyen sok jó ötlet kezd összegyűlni a medvehagyma kapcsán! :) A legjobbakat: Mrs Smith

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-04-20 22:35

Villanyfarkas! Kenheted akár pirítóskenyérre is, vagy ha szereted, főtt/sült krumplira... tejfölös túróba stb...
Szinte bármely élelbe jó, melybe vagy fokhagymát, vagy metélőhagymát tennél...

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Fri, 2010-04-16 14:42

Helyes!:) Én meg majd jól irigykedek, mert nem lakom olyan környéken...Egyébként adagokban fagyasztva is el tudod rakni! Jó medvehagymázást: Mrs Smith

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Fri, 2010-04-16 08:22

Nagyon igaz kedves villers, nagyon igaz! Még úgy nem próbáltuk, de még sort kerítünk rá, most hogy így felvetetted!:) Köszönjük! A legjobbakat: Mrs Smith

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Sun, 2010-04-11 23:25

Kedves villanyfarkas! Ezt mindenféle tésztához, amihez egyéb pestot szoktak használni. Felraktunk most egy receptet, bavette tésztával készült, amint megjelenik, meg tudod nézni. De finom gnocchival is, és valamilyen töltött tortellinivel is. Szerintünk hidegkonyhai alkalmazása is lehetséges.

villers
villers Fri, 2010-04-16 07:51

Melegszendvicsbe is nagyon finom, főleg abba a fajtába, amelyik az "összeborítós" (két kenyér közé sonka, sajt, és a pesto). Egyszerűen mennyei!!!

309
medvehagyma 10 dkg
fenyőmag 1 dkg
grana padano 5 dkg
chili 2 db
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 0.7 dl