Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pepperoni pesto

Pepperoni pesto
Pepperoni pesto
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy brit cheftől láttam ezt a receptet.
A nálunk kapható paprikáktól kissé édeskés ízt kap (kápia), igazából a "pepperoni rosso", - amely szicíliában terem - lenne a megfelelő, de mit tegyünk, ha kis hazánkba ez a fajta nem jut el...

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Kitűnő dipping sültek mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paprikákat vágjuk 2-3 részbe, a paradicsomokat és a fokhagymát félbe.
  2. Sózzuk, borsozzuk meg alaposan, majd tegyük egy olajjal meglocsolt tepsibe mindet úgy, hogy a héjuk legyen felfelé.
  3. Locsoljuk meg őket olívaolajjal, és tegyük forró sütőbe.
  4. Süssük egészen addig, míg a paprikák héja helyenként már kezd megégni.
  5. Ekkor vegyük ki a sütőből, és hámozzuk meg a paprikákat, paradicsomokat, a fokhagymából nyomjuk ki a belsejét.
  6. Keverőtálban, vagy egy alkalmas edényben turmixoljuk össze, közben adjunk hozzá apránként olívaolajat, amíg szép fényes lesz. Kóstoljuk, ha szükséges ízesítsük.
  7. Felhasználásig tartsuk hűtőszekrényben.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 543
elküldve: 0
receptkönyvben: 133
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
167 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

paprikapesto

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

173
piros kaliforniai paprika 2 db
kápia paprika 2 db
paradicsom 2 db
fokhagyma 1 db
olívaolaj 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint