r
Nosalty Logó

Pepperoni pesto

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Kornél
Pepperoni pesto
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 169 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1016 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 97 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    125 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    1704 micro
  • β-crypt
    469 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 169 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    87.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    604 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    750 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    985 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    777 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    317 micro
  • β-karotin
    10222 micro
  • β-crypt
    2813 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    547 micro
Összesen 1016 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    57.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    978 micro
  • β-crypt
    269 micro
  • Likopin
    492 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 97 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikákat vágjuk 2-3 részbe, a paradicsomokat és a fokhagymát félbe.
  2. Sózzuk, borsozzuk meg alaposan, majd tegyük egy olajjal meglocsolt tepsibe mindet úgy, hogy a héjuk legyen felfelé.
  3. Locsoljuk meg őket olívaolajjal, és tegyük forró sütőbe.
  4. Süssük egészen addig, míg a paprikák héja helyenként már kezd megégni.
  5. Ekkor vegyük ki a sütőből, és hámozzuk meg a paprikákat, paradicsomokat, a fokhagymából nyomjuk ki a belsejét.
  6. Keverőtálban, vagy egy alkalmas edényben turmixoljuk össze, közben adjunk hozzá apránként olívaolajat, amíg szép fényes lesz. Kóstoljuk, ha szükséges ízesítsük.
  7. Felhasználásig tartsuk hűtőszekrényben.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 7861
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 03.

Ajánló

Kitűnő dipping sültek mellé.

Receptkategóriák

Pepperoni pesto
Kornél 167 recept

Egy brit cheftől láttam ezt a receptet. A nálunk kapható paprikáktól kissé édeskés ízt kap (kápia), igazából a "pepperoni rosso", - amely szicíliában terem - lenne a megfelelő, de mit tegyünk, ha kis hazánkba ez a fajta nem jut el...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Te tudtad, hogy ez a különbség a lángolt és füstölt...

Kolbászt a világ minden táján esznek, de a magyarok által kedvelt, pirospaprikával és fokhagymával, különböző fűszerekkel készülő változatok csak a mi térségünkben elterjedtek igazán, attól függetlenül, hogy sok országban rajonganak értük. De mi a különbség a boltokban leggyakrabban kapható lángolt és füstölt kolbász között?