Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bazsalikomos cukorborsókrémleves

Bazsalikomos cukorborsókrémleves
Bazsalikomos cukorborsókrémleves
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A cukorborsót sokan csak a hagyományos módon petrezselyemmel készítik, holott istenien passzol hozzá több zöldfűszer is, köztük a bazsalikom. Frissítő, nyári leves, ami hidegen és melegen egyaránt üdítő élményt nyújt.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukorborsót kevés sóval puhára főzzük a zöldségalaplében.
  2. A tűzről levéve beletépkedjük a bazsalikomot. Turmixoljuk, majd a tejföllel krémesítjük.
  3. A bacont felszeleteljük, és pár csepp olajon forró serpenyőben ropogósra sütjük.
  4. A levest tálkákba töltjük, és a tetejére halmozzuk a pirított bacon-chipset.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 872
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Liongirl

Mióta szakács: 2014.07.07.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

cukorborsókrémleves baconnal, krémleves cukorborsóból

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

130
cukorborsó 10 dkg
zöldség alaplé 5 dl
bazsalikom 3 levél
tejföl 1 ek
1 kávéskanál
bacon 2 szelet
napraforgó olaj 3 csepp