r
Nosalty Logó

Karfiolkrémleves vajgaluskával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Karfiolkrémleves vajgaluskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Leves

Vajgaluska

Összesen 273 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Leves

Vajgaluska

Összesen 1088 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Leves

Vajgaluska

Összesen 73 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1798.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    1343 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    309 micro
  • β-karotin
    885 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 273 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.5 g

Zsír

  • Összesen
    50.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    301 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7192.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    850 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    772 mg
  • Nátrium
    5373 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    764.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    769 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    158 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    217 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    330 mg
  • Retinol - A vitamin:
    422 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3542 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    915 micro
Összesen 1088 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    353 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 73 kcal

Hozzávalók

Leves

Vajgaluska

Elkészítés

Leves

  1. A hagymát, a fokhagymát, a karfiol kb felét (főleg a keményebb és kisebb részeket), a tejet, a fűszereket és a parmezánt turmixgépben összedolgozzuk. Ha kell, akkor tegyünk hozzá vizet is, hogy ne legyen túl sűrű a gépnek.
  2. A karfiol megmaradt részét, és a félkör alakúra vágott répát feltesszük főni annyi vízbe, ami pont elfedi, majd a turmixot hozzáöntjük.
  3. Addig főzzük, amíg a répa félkész állapotba kerül. Ekkor belerakjuk a petrezselyemleveleket, és a vajgaluskát, amit már előkészítettünk.
  4. Amikor az étel megfőtt, lekapcsoljuk a tűzhelyet, és hozzáadjuk a tejszínt, amit jól elkeverünk benne. Ezután lefedve hagyjuk állni negyed órát, és kész a finom leves!
  5. Jó étvágyat mindenkinek! :D

Vajgaluska

  1. A vajat, a sót és a tojást egy edénybe tesszük, és fokozatosan annyi lisztet adunk hozzá, amíg egy félkemény állagú tésztát kapunk belőle.
  2. Mikor ezzel megvagyunk, akkor egy tálba csipkedjük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2352
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a krémleveseket, és elég sokfélét kipróbáltam már. Ezt éppen most készítettem, és azt kell hogy mondjam, hogy nem csalódtam! Mindenképpen ajánlom azoknak, akik szeretik a fűszeres ételeket. Finom és laktató!

Hozzávalók

Leves

Vajgaluska

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!