r
Nosalty Logó

Medvehagymás baguette

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Medvehagymás baguette
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 501 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3008 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 232 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1260 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    928 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 501 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.6 g

Zsír

  • Összesen
    46.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7560.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    276 mg
  • Kálcium
    461 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    1027 mg
  • Nátrium
    5567 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    532.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    466.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    433 micro
Összesen 3008 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    587.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    433 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 232 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A langyos cukros vizen felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Dagasztógépbe vagy kenyérsütőgépbe alulra tesszük a folyadékokat, felülre a szilárd anyagokat és 20 percig dagasztjuk, 1 órát kelesztjük langyos helyen.
  3. Deszkán 3 részre osztjuk a megkelt tésztát, rudakat formálunk belőlük és baguettesütőbe, vagy tepsibe tesszük, és még 20-30 percig kelesztjük, tetejüket bemetsszük, langyos vízzel lespricceljük.
  4. A kenyereket előmelegített sütőben megsütjük. Rácson kihűtjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x23
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5434
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Medvehagymás baguette
Évi néni 1830 recept

Ilyen baguettet még nem sütöttem. Mostanában nagyon sokfélét próbáltam és még fogok is. Alig várom a kikeletet, amikor majd friss medvehagymával is elkészíthetem.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Éva néni! Jól hangzik a recepted és kiszeretném próbálni de nem látom mikor és hogyan kell a tésztához tenni az "öregtésztát"? Ha kihagyom mennyivel lesz másabb? Üdv lubikme

Évi néni

Kedves Lubikme! Az öreg tészta a kovász, és az a feladata, hogy segítse a kenyeret megkelni úgy, hogy a használatával lecsökkenthessük az éleszt? mennyiségét, hiszen a sok éleszt? fogyasztás nem egészséges. Régen is kovásszal készítették a kenyereket. Így hosszabb ideig tart a kelés, de jobb, egészségesebb. Üdv: Évi néni

Éva-Anyóca

Nagyon finomságos,- volt a medvehagyma szezon, bizony ezt a receptet sokat készítettem. köszönöm. :) Éva-Anyóca

Évi néni

Én nem f?z?ök annyit a receptjeimb?l, mint te. Igazán köszönöm. Üdv: Évi néni

Éva-Anyóca

Évi néni! De ha csodásak! :) Én meg csak úgy tudok f?zni-sütni, ha Te már egyszer kitaláltad és el is készítetted, bármelyik finomságos receptedet! :) Köszönöm.:) Éva-Anyóca

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?