r
Nosalty Logó

Sajtos bagett

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
márti1218
Sajtos bagett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 570 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2279 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 241 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1435.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    916 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 570 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5742 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    741 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    984 mg
  • Nátrium
    3664 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    389.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    422 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    344 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 2279 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    608.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    388 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 241 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Reszeljük le a sajtot nagy lyukú reszelőn, tegyük félre.
  2. Oldjuk fel a langyos vízben az élesztőt egy kávéskanál cukorral.
  3. Szitáljuk át a lisztet egy szűrőn vagy szitán, tegyük bele a sót, olajat, az élesztős vizet, és jól dolgozzuk ki a tésztát, kb. 10 percet vesz igénybe. Lehet fakanállal, a kezünkkel vagy kézi keverőgéppel. Lisztezzük be a tészta tetejét, takarjuk le egy tiszta ruhával, és kelesszük duplájára (1-1,5 óra).
  4. A megkelt tésztát tegyük deszkára, gyúrjuk át, és vágjuk négy részre. Sodorjuk hosszúkás formára, én úgy csinálom, hogy ovális formára lapogatom a tésztát, és feltekerem, mint a palacsintát.
  5. Tegyük kilisztezett tepsire egymástól pár centi távolságra, mert még nőnek. Toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe, és süssük 15 percet, majd vegyük ki a sütőből, és szórjuk meg a reszelt sajttal, majd tegyük vissza még kb. 10 percre. Ne süssük túl sötétre, mert a sajt keserű lesz.
  6. Rácson hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x35 cm
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 5066
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sajtos bagett
márti1218 72 recept

Öröm az egész családnak a házi készítésű péksütemény, kenyér. Nagyon gusztusosak az áruházakban kapható sajtos bagettek, ezért kipróbáltam, milyen az otthon készített. Még kihűlni sem volt ideje!

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek