Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos bagett

Sajtos bagett
Sajtos bagett
60 perc / előkészület: 35 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Öröm az egész családnak a házi készítésű péksütemény, kenyér. Nagyon gusztusosak az áruházakban kapható sajtos bagettek, ezért kipróbáltam, milyen az otthon készített. Még kihűlni sem volt ideje!

hozzávalók / 4 adag

  • 50 dkg finomliszt (lehet keverni 40-10 dkg arányban: búza finomliszt és búza rétesliszt)
  • 2 kávéskanál
  • 2 teáskanál napraforgó olaj
  • 3 dl víz (ha látjuk, hogy nagyon kemény a tészta, öntsünk hozzá még egy keveset)
  • 0.5 teáskanál cukor (1 kk.)
  • 25 g friss élesztő
  • 10 dkg sajt (bármilyen reszelhető sajt megfelel)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Reszeljük le a sajtot nagy lyukú reszelőn, tegyük félre.
  2. Oldjuk fel a langyos vízben az élesztőt egy kávéskanál cukorral.
  3. Szitáljuk át a lisztet egy szűrőn vagy szitán, tegyük bele a sót, olajat, az élesztős vizet, és jól dolgozzuk ki a tésztát, kb. 10 percet vesz igénybe. Lehet fakanállal, a kezünkkel vagy kézi keverőgéppel. Lisztezzük be a tészta tetejét, takarjuk le egy tiszta ruhával, és kelesszük duplájára (1-1,5 óra).
  4. A megkelt tésztát tegyük deszkára, gyúrjuk át, és vágjuk négy részre. Sodorjuk hosszúkás formára, én úgy csinálom, hogy ovális formára lapogatom a tésztát, és feltekerem, mint a palacsintát.
  5. Tegyük kilisztezett tepsire egymástól pár centi távolságra, mert még nőnek. Toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe, és süssük 15 percet, majd vegyük ki a sütőből, és szórjuk meg a reszelt sajttal, majd tegyük vissza még kb. 10 percre. Ne süssük túl sötétre, mert a sajt keserű lesz.
  6. Rácson hagyjuk kihűlni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x35 cm cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 3 586
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

márti1218

Mióta szakács: 2017.08.08.
72 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes

egyéb elnevezések

sajtos kifli, baguette

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

570
finomliszt 50 dkg
2 kávéskanál
napraforgó olaj 2 teáskanál
víz 3 dl
cukor 0.5 teáskanál
friss élesztő 25 g
sajt 10 dkg