Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymafőzelék húsgombóccal

Medvehagymafőzelék húsgombóccal
Medvehagymafőzelék húsgombóccal
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Medvehagyma rajongó vagyok, így hétvégén medvehagymafőzelék volt a menü. Nagyon finom, így bátran ajánlom mindenkinek. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva, 100 grammban 80 kalória van. Így diétába is beépíthető ez az egészséges finomság.

hozzávalók / 6 adag

főzelék

gombóc

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet ledaráljuk, a krumplit megpucoljuk, megmossuk, és kockákra vágjuk. A rizst megmossuk.
  2. A krumplit feltesszük főzni enyhén sós vízben.
  3. Ameddig felforr, addig a darált csirkemellet összekeverjük a rizzsel, az 1 db tojással, majorannával, borssal, sóval. A medvehagymából 6-7 levelet apróra vágunk, és azt is a csirkemellhez keverjük.
  4. Ha a krumpli felforrt, akkor kis gombócokat formázunk a húsmasszából, és a krumplihoz tesszük őket. Forrástól számítva kb. 20-25 percet főzzük kis lángon.
  5. Közben a medvehagymát nagyobb darabokra felvágjuk, majd ha letelt a kb. 25 perc, akkor a medvehagymát is belekeverjük óvatosan a főzelékbe. Kb. 10-15 percet főzzük.
  6. Közben a főzőtejszínt, a tejfölt és a lisztet csomómentesre kikeverjük, és enyhén megsózzuk.
  7. Kb. 15 perc múlva hőkiegyenlítéssel behabarjuk a főzeléket, 1-2 percig óvatosan kevergetve főzzük. Ha kell, utána ízesítünk.
  8. Melegen tálaljuk ezt a finom és egészséges egytálételt.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 767
elküldve: 1
receptkönyvben: 19
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

medvehagymás krumplifőzelék húsgombóccal, tejszínes medvehagymás krumplifőzelék, medvehagymás tejszínes főzelék medvehagymás csirkegombóccal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pataygyz
Zoli / pataygyz Tue, 2015-04-07 10:51

Kedves Kinga!
Nagyon szeretjük a medvehagymát és többféle képen szoktam elkészíteni ezért jutottam el a receptedhez. Nem akarok " Gonoszka 3 " lenni, de ez inkább medvehagymás krumplifőzelék, ami bizonyára igen ízletes lehet. A szénhidrátot kerülő diétám miatt biztosan nem fogom elkészíteni, de ez semmit nem von le az értékéből. További sok jó receptet kívánok , az eddigi sok jó receptjeidhez.
Zoli

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Tue, 2015-04-07 12:11

Kedves Zoli! A medvehagymát mindig párosítják valamivel pl: spenóttal, sóskával, vagy krumplival. Úgymond tiszta medvehagymából nincsen se leves, se főzelék. Én is nagyon szeretem a medvehagymát, így szezonjában minden lehetséges ételben a vöröshagymát, fokhagymát a medvehagymával váltom ki. Javaslom, hogy próbáld meg spenóttal elkészíteni, vagy sóskával a medvehagymafőzeléket. Tényleg nagyon finom egyébként ez a főzelék, és a húsgombócokkal együtt főzve rögtön egytálétel lett belőle. Én is jó sütést-főzést kívánok Neked, és köszönöm jókívánságodat, és ha rajtam múiik, akkor lesznek még receptjeim. Szép napot kívánok! Üdvözlettel:Kinga

pataygyz
Zoli / pataygyz Tue, 2015-04-07 17:42

Kedves Kinga!
A párosítással kapcsolatban teljesen igazad van. Én is így készítem, mert jól megválasztott párosítás mellett a medvehagyma intenzív íze úgy is uralni fogja az ételt. Közben már gondolkodtam a párosításon és valószínűleg paszternákkal fogom elkészíteni. A paszternákot sűrűn használom, mert teljesen megfelel a diétámnak és nagyon jó burgonya pótló. Megfelelő nagyságút megtisztítva és felszeletelve a krumplinak megfelelően lehet sütni is. Neked is szép napot kívánok:
Zoli

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Tue, 2015-04-07 18:03

Kedves Zoli!
Örülök, hogy megtaláltad azt a párosítást amit a Te diétáddal összhangba tudsz hozni. Biztos finom lesz így is. Őszintén megmondom, hogy a paszternákot nem szoktam használni, mert a kelbimbóval és a fehérrépával nem tartozik a kedvenceim közé (bár a fehérrépát levesbe szoktam tenni, de nem eszem meg). Jó kreatív főzögetést kívánok! Szép estét kívánva: Kinga

451
burgonya 75 dkg
víz 1.7 l
0 ízlés szerint
medvehagyma 3 csokor
főzőtejszín 20 dkg
tejföl 15 dkg
finomliszt 5 dkg
csirkemell filé 53.5 dkg
rizs 15 dkg
tojás 1 db
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
medvehagyma 0.5 csokor