Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mediterrán zöldségleves

Mediterrán zöldségleves
Mediterrán zöldségleves
40 perc / előkészület: 25 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon finom zöldségleves hideg borús napokra. Petrezselyem helyett ízesíthetjük lestyánnal is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket meghámozzuk, tisztítjuk, mossuk. A kétféle hagymát apróra, a cukkinit négybe, majd szeletekre, a pórét és a sárgarépát szeletekre, a káposztát vékony csíkokra, a paprikát és a burgonyát kockákra vágjuk.
  2. Az olajat egy edényben felforrósítjuk, hozzáadjuk az előkészített zöldségeket, és kb. 5 percig dinszteljük. Felöntjük a levessel. Hozzáadjuk a babérlevelet és köményt, sóval, borssal ízesítjük.
  3. Felfőzzük, és lefedve kb. 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot, és további 5 percig főzzük. Hozzákeverjük a petrezselymet. Ha szükséges sóval, borssal ízesítjük. A frissen reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 4 794
elküldve: 1
receptkönyvben: 69
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zöldségleves gazdagon

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

247
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
cukkini 1 közepes db
póréhagyma 1 db
sárgarépa 300 g
káposzta 400 g
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
burgonya 2 közepes db
olívaolaj 3 ek
zöldség alaplé 1.2 l
babérlevél 2 db
köménymag 1 kávéskanál
konzerv paradicsom 250 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 2 ek
parmezán sajt 40 g