r
Nosalty Logó

Mediterrán paradicsomos tallér

NS
Mediterrán paradicsomos tallér
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

920
Kalória
20g
Fehérje
92.3g
Szénhidrát
52.2g
Zsír
74.7g
Víz
79.1g
Koleszterin
3.8g
Élelmi rost
2.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 920 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 3673 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 361 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    52.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2389.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    1625 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    92.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    74.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    492 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    447 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    522 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3520 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 920 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.9 g

Zsír

  • Összesen
    208.7 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9559.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    1077 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    1609 mg
  • Nátrium
    6500 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    369.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    298.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1967 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    202 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1787 micro
  • α-karotin
    113 micro
  • β-karotin
    2086 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    14079 micro
  • Lut-zea
    449 micro
Összesen 3673 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    941.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    640 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1387 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 361 kcal

Elkészítés

  1. A hozzávalókat összedolgozzuk, majd 30 percet a hűtőben pihentetjük.
  2. Majd a tésztát liszttel alaposan meghintett gyúródeszkára tesszük, és kinyújtjuk (1 cm). Ha a tésztánk túl ragacsos volna, liszttel segítünk az állagán.
  3. Nagyobb kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük őket, majd a felvert tojással megkenjük az összes tallért.
  5. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg szép aranybarna nem lesz a tallérok teteje (kb. 40-45 perc).
  6. 5-10 percet állni hagyjuk tálalás előtt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Anyukám sajtos rúd receptje volt az alap. Amin változtattam: 45 dkg liszt helyett 46 dkg, mert az én összetevőimtől túl ragacsos lett a tészta (sőt a gyúródeszkám is alaposan meg volt lisztezve). Sütőport is tettem bele, anya receptje nem tartalmazza. Tejföl helyett  crème fraîche-t használtam. Trappista sajtot mozzarellára cseréltem. Aztán jött a többi: paradicsom, paradicsompüré és a zöldfűszerek. Mikor elkészült, és megkóstoltam, nagyon boldog voltam, mert majdnem a kedvenc paradicsomos péksütim ízét sikerült eltalálnom:)

További receptek

Retró sajtos tallér

Ropogós, aranybarna és ellenállhatatlanul sajtos – ez a házi sajtos tallér, amit könnyedén elkészíthetsz otthon is. Mindössze néhány alapanyag, egy hagyományos tallérsütő és egy ...

Nosalty

Túrós rúd füstölt sajttal

Ahány gramm liszt, annyi túró és vaj, ez az alapreceptje a világ legfinomabb sajtos falatkájának, a sajtos rúdnak. Ebből a tésztából lehet pogácsát is szaggatni, a fő, hogy minél ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek