r
Nosalty Logó

Mediterrán paradicsomos tallér

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mediterrán paradicsomos tallér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 920 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 3673 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 361 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    52.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2389.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    1625 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    492 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    447 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    522 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3520 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 920 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.9 g

Zsír

  • Összesen
    208.7 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9559.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    1077 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    1609 mg
  • Nátrium
    6500 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    369.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    298.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1967 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    202 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1787 micro
  • α-karotin
    113 micro
  • β-karotin
    2086 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    14079 micro
  • Lut-zea
    449 micro
Összesen 3673 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    941.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    640 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1387 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 361 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat összedolgozzuk, majd 30 percet a hűtőben pihentetjük.
  2. Majd a tésztát liszttel alaposan meghintett gyúródeszkára tesszük, és kinyújtjuk (1 cm). Ha a tésztánk túl ragacsos volna, liszttel segítünk az állagán.
  3. Nagyobb kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük őket, majd a felvert tojással megkenjük az összes tallért.
  5. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg szép aranybarna nem lesz a tallérok teteje (kb. 40-45 perc).
  6. 5-10 percet állni hagyjuk tálalás előtt.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 33192
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 10.

Ajánló

A tetejét meg lehet szórni sajttal. Bevallom töredelmesen, nekem elfogyott, ezért nem látható a képen sajt a tetejükön:) Friss paradicsom helyett használhatunk szárítottat is vagy konzerv paradicsomot.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Anyukám sajtos rúd receptje volt az alap. Amin változtattam: 45 dkg liszt helyett 46 dkg, mert az én összetevőimtől túl ragacsos lett a tészta (sőt a gyúródeszkám is alaposan meg volt lisztezve). Sütőport is tettem bele, anya receptje nem tartalmazza. Tejföl helyett  crème fraîche-t használtam. Trappista sajtot mozzarellára cseréltem. Aztán jött a többi: paradicsom, paradicsompüré és a zöldfűszerek. Mikor elkészült, és megkóstoltam, nagyon boldog voltam, mert majdnem a kedvenc paradicsomos péksütim ízét sikerült eltalálnom:)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nagyon gusztusos! :-) Ki fogom próbálni!

Törölt felhasználó

Kipróbáltam egy kis módosításokkal: creme fraiche helyett kefír, margarin helyett vaj+egy kis oliva olaj, plusz ?rölt rozmaringot is tettem bele, a liszt meg kevert volt: fele finom, fele teljes ki?rlés?. A tetejét meg csak kefírrel kentem meg (ha tejföllel vagy kefírrel kened meg a tetejét szép piros lesz). Nagy sikere volt! Köszi az eredeti ötletet!

Törölt felhasználó

Köszönöm crazymary! Sok sikert hozzá:-)

Törölt felhasználó

Hú, erre nem számítottam! Köszönöm, hogy kiemeltétek:)

Törölt felhasználó

  Szia! Köszi ezt a receptet, nagyobb társaságnak sütöttem, mind el is fogyott hamar. Nagyon finom bele a f?szeres ketchup/ paradicsom is, illetve én Creme Fraiché helyett tejföllel csináltam!

Törölt felhasználó

Kedves zoombabe, örülök, hogy izlett! További jó sütögetést kívánok. Üdv: Saci

Törölt felhasználó

Ez nagyon tetszik!Kipróbálom!Köszi.Bogi

koromorr

Nagyon-nagyon finom! Én készítettem hozzá mártogatósnak olyat, hogy tejföl+fokhagymakrém+frissen ?rölt tarkabors+só, és iszonyat finom hozzá:) köszi a receptet!

Redy

Egyszer?en imádom ezt az ízkombinációt én is, alapból "mediterrán+pizza" ?rült vagyok, ez teljesen olyan lett, amilyennek megálmodtam. Túl hamar elfogyott, úgy érzem ez állandóan a repertoáromon lesz! Kösz Edit

Angie

Nekem nem sikerült sajnos.... Az els? tepsi szó szerint szenesre sült, a 220fok nagyon sok volt nekem..... 30percet voltak bent, az egy dolog h rendesen barnák lettek, de meg is keseredtek.... Az els? tepsi kuka... A második tepsi 175fokon indult, de fél óra után levettem 150fokra. 45percnél már muszáj volt kivenni, mert elkezdtek barnulni. Épphogy megsült a belseje, folyamatosan nézegettem úgy hogy kivettem és kettévágtam, de mindig nyers volt.... Ez a tepsi talán ehet?nek nevezhet?, de semmiképp sem lett jó... Még jó hogy dupla adagot csináltam, így van egy harmadik tepsi, de fogalmam sincs hogy lesz-e bel?le valami használható...Még most figyel a süt?ben. Ötletem sincs miért m?ködött nálam ennyire rosszul, ha eddig mindenki másnak sikerült. (A süt? 3éves, villany, eddig semmi gond nem volt vele, úgyhogy passzolom a hiba okát...) Pedig nagyon lelkesen vetettem magam bele a sütésbe...

Törölt felhasználó

Nem tudom, hogy mit ronthattál el Angie. Nekem régebbi fajta, gáz süt?m van itt Angliába, de nincs vele gondom. Talán rossz helyre tetted a tepsidet, és ezért kapott oda. A második próbálkozásnál pedig a 175 fok, az alapban is nagyon alacsony, a 150 fok meg f?leg. Sajnálom, hogy neked nem sikerült:(

Angie

Én sem tudom:) Viszonylag lentre tettem, hogy ne égjen a teteje, az 5 helyb?l a másodikra vagy a harmadikra.... Végülis a 3.adag egész jó lett:D Fogalmam sincs, miért lehet ilyen nagy különbség a gáz és a villany süt?k között.... De ett?l még a recepted minden bizonnyal jó, nem kizárt, hogy még majd megpróbálkozom vele:) További jó sütögetést:)

Törölt felhasználó

Köszönöm a receptet, nagyon jól sikerült, mindenképp megtartom:-)

Törölt felhasználó

Nincs mit Csepke72. Örülök, hogy sikerült! Üdv: Saci

Törölt felhasználó

ugyanúgy jártam, mint Angie :((( villanys?t?, 220 fok, alsó-fels? sütés, középre rakva, de már 10 percnél láttam, hogy nagyon sül, bár kettévágva még nyers... h?fokot is, tepsit is lejjebb vettem mégis túlsült :( azért nem adom fel, még próbálkozok vele!

Törölt felhasználó

Na, másodszorra jobb lett. Normál pogácsaméret?re szaggattam (gyerekek miatt) és trappista is került a tetejére. 25 perc 180 fokon kicsit lejjebb téve a süt?ben, mint a közepe és alsó-fels? sütés. Legközelebb 20 percnél fogom kivenni, mert most is kemény volt kicsit.

szilvia.pandur

Ez isteni! Koszonom szepen a receptet. En is tejfollel es ketchuppal csinaltam. A tetejere fekete szezammagot es egy kis reszelt sajtot tettem. Koszonom mindenkinek, aki megirta elottem a tapasztalatait, igy tudtam, hogy a sutesnel vigyazni kell. 200 fokon sutottem, eloszor 10 perc utan neztem meg, utana kapott meg 5 percet, addigra gyonyoruen megsult.

Törölt felhasználó

Ma este megsütöttem, és amikor férjem megérkezett, azt kérdezte, mi ez a finom illat, mit sütöttél...azonnal meg is kóstolom :) SIKER :)))

Törölt felhasználó

Nagyon tetszik a recept. jol gyúrható puha tészta lesz az alkótóelemekb?l, nagyon könny? vele bánni. 140 fokon sütöttem, és kb 10 perc után megforgattam ?ket, igy egyenletesen szépen átsült! Fini volt!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek