Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Svéd Knäckebrot

Svéd Knäckebrot
Svéd Knäckebrot
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, finom és ropogós. Én most nagyobb lepényeket formáztam, de következőleg kisebb (kb. 7x15 cm) négyszögek lesznek. 

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kétféle lisztet egy edénybe szitáljuk, közepébe egy mélyedést nyomunk.
  2. A mélyedésbe öntjük a vízben feloldott élesztőt és a cukrot, egy kis liszttel elkavarjuk. Hozzáadjuk a sót és az apró kockákra vágott vajat, sima tésztává gyúrjuk. Letakarva, meleg helyen kb. 45 percig kelesztjük.
  3. A tésztát átgyúrjuk, és 5 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik részt lisztezett munkalapon, kb. 25 cm átmérőjű körré nyújtjuk, a közepéből egy kb. 5 cm átmérőjű kört kiszúrunk, egy villával kb. 20-szor megszurkáljuk, és további 15 percig kelesztjük.
  4. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és a kenyereket egymás után a sütő legalsó sínén, kb. 20 percig sütjük.  
  5. Kivesszük, és hűlni hagyjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 300 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 5 235
elküldve: 1
receptkönyvben: 74
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1904 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
konyha: skandináv
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
fogás: köret
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ropogós kenyér, svéd ropogós kenyér, vékony ropogós kenyérke

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

211
finomliszt 300 g
finomliszt 200 g
friss élesztő 25 g
cukor 1 ek
víz 250 ml
vaj 30 g
1.5 teáskanál