Nosalty Logó

Mediterrán cukkinitekercs

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
giuliettalupa
Ezen a képen: Mediterrán cukkinitekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 412 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1646 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 200 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1860.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    453 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    1047 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2019 micro
Összesen 412 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.5 g

Zsír

  • Összesen
    95.3 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7440.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    1811 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    1196 mg
  • Nátrium
    4187 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    449.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    614 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    570 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    533 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8075 micro
Összesen 1646 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    903 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    508 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    980 micro
Összesen 200 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott cukkiniket hosszában vékony szeletekre vágjuk. Érdemes széles pengéjű hámozókéssel próbálkozni, mert azzal igazán szép szeletek sikerülnek, de aki ügyes, késsel is vághatja.
  2. A zsemlemorzsát összekeverjük a parmezánnal, picit sózzuk, borsozzuk, és ebbe forgatjuk az olívaolajjal megkent cukkiniszeleteket. Mindkét oldalukon forgassuk bele a panírba.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a morzsás cukkiniszeleteket, és 10-15 percre a sütőbe toljuk. Ha sütési idő a szeletek vastagságától is függ. Figyeljünk arra, hogy ne égjenek meg!
  4. Az elősütött cukkiniket megtöltjük a következőképpen: a sonka és sajtszeleteket a cukkinire tesszük rétegesen. Ezt követően óvatosan feltekerjük, és hurkapálcára (vagy saslikrúdra) felhúzzuk, hogy ne nyíljon szét. Egy pálcára 3-4 cukkinicsiga is ráfér. Ha nincs hurkapálcánk, fogpiszkálóval vagy hústűvel is rögzíthetjük egyesével.
  5. Egy tűzálló tálat vékonyan kikenünk olajjal, és belehelyezzük a cukkinitekercseket. Ha még maradt egy kis parmezános morzsánk, megszórhatjuk a tetejét. A sütőbe toljuk, és 10-15 perc alatt készre sütjük.
  • Sűtés ideje: 25 perc
  • elkészítettem: 1 alkalommal
  • Feltöltés dátuma: 2020. September 25.

Ajánló

Előételként kínálhatjuk vagy salátával, paradicsomos mártással könnyű vacsorának.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

giuliettalupa 77 recept

Egy olasz főzőműsorban láttam ezt a könnyű kis cukkinis előétel-receptet, ami annyira megtetszett, hogy rögtön kipróbáltam. Sajnos egy kicsit tovább tart elkészíteni, mint amennyi idő alatt elfogy. Tehát vagy a szakács túl lassú vagy a fogás lett túl finom...

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek