r
Nosalty Logó

Túrós karfiol sütve

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Kiss Móni
Túrós karfiol sütve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 392 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1571 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 95 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.4 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1840.4 g
  • Cink
    165 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    574 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    484 mg
  • Nátrium
    425 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    299 micro
  • β-crypt
    80 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 392 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.6 g

Zsír

  • Összesen
    99.8 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7361.8 g
  • Cink
    661 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    2296 mg
  • Vas
    503 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    1935 mg
  • Nátrium
    1701 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    934.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    894 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    220 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    782 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    1198 micro
  • β-crypt
    321 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 1571 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444.8 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 95 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, jól megmossuk, majd sós vízben megfözzük.
  2. A kefírt a túróval összekeverjük, majd a mozzarella sajtot apróra vágjuk, és azt is belekeverjük.
  3. A pritaminpaprikát csíkokra vágjuk.
  4. Ha megfőtt a karfiol, jól lecsöpögtetjük, majd jénai tálba helyezzük.
  5. Ráöntjük a kefíres masszát.
  6. A tetejére rakosgatjuk a paprikát, majd a reszelt sajtot, és szép sárgára sütjük. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3446
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kiss Móni 258 recept

Ez egy jó kis diátás recept is lehet szerintem, de hát az a lényeg, hogy nagyon finom. Akár így húsvét után a sonka mellé is nagyon jó lehet köretnek!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek