r
Nosalty Logó

Túrós karfiol sütve

Kiss Móni
Túrós karfiol sütve
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

392
Kalória
30.4g
Fehérje
11.4g
Szénhidrátok
25g
Zsír
233.5g
Víz
82.2g
Koleszterin
1.7g
Rost
8.2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 392 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1571 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 95 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.4 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1840.4 g
  • Cink
    165 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    574 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    484 mg
  • Nátrium
    425 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    233.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    299 micro
  • β-crypt
    80 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 392 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.6 g

Zsír

  • Összesen
    99.8 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7361.8 g
  • Cink
    661 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    2296 mg
  • Vas
    503 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    1935 mg
  • Nátrium
    1701 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    934.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    894 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    220 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    782 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    1198 micro
  • β-crypt
    321 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 1571 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444.8 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 95 kcal

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, jól megmossuk, majd sós vízben megfözzük.
  2. A kefírt a túróval összekeverjük, majd a mozzarella sajtot apróra vágjuk, és azt is belekeverjük.
  3. A pritaminpaprikát csíkokra vágjuk.
  4. Ha megfőtt a karfiol, jól lecsöpögtetjük, majd jénai tálba helyezzük.
  5. Ráöntjük a kefíres masszát.
  6. A tetejére rakosgatjuk a paprikát, majd a reszelt sajtot, és szép sárgára sütjük. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ez egy jó kis diátás recept is lehet szerintem, de hát az a lényeg, hogy nagyon finom. Akár így húsvét után a sonka mellé is nagyon jó lehet köretnek!

További receptek

Padron paprika

A padron paprika talán a legnépszerűbb spanyol tapa, amit szó szerint bármelyik spanyol étteremben és bisztóban megkóstolhatunk. A padron a külseje ellenére általában egyáltalán nem ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...