Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mediterrán burgonyasaláta

Mediterrán burgonyasaláta
Mediterrán burgonyasaláta
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még egy finom burgonyasaláta recept. Ebédre, vacsorára, húsok mellé vagy csak önmagában.

hozzávalók / 4 adag

A salátához

A dresszinghez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, majd sós vízben kb. 45 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, meghántjuk, szeletekre vágjuk.
  2. A paradicsomot megmossuk, kettévágjuk. A babot leszűrjük.
  3. A dresszinghez a fokhagymát meghántjuk, fokhagymaprésen átnyomjuk. A bazsalikomot megmossuk, leveleit letépkedjük, párat félreteszünk, a maradékot apróra vágjuk. Elkeverjük az ecettel, olajjal és fokhagymával. Sóval, borssal ízesítjük.  
  4. A salátára öntjük, és jól összekeverjük. Parmezán forgácsokkal és a maradék bazsalikomlevéllel megszórva tálaljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 805
elküldve: 12
receptkönyvben: 655
elkészítve: 15/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kategória: saláta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krumplisaláta zöldbabbal, bazsalikomos burgonyasaláta, burgonyasaláta fokhagymás dresszinggel

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kőri Ibolya
Kőri Ibolya Tue, 2014-02-04 19:03

Kedves,,,Glaser,, nagyon jó a burgonya-salátája , GRATULÁLOK,, kösz a recept , tisztelttel Ibolya.

tekovacs
tekovacs / tekovacs Sun, 2013-08-18 12:10

Kedves Glaser, ma csináltam ebédre a hús mellé! Isteni finom, nekünk is nagyon bejön! Köszi :)

lilienbirsalma
lilienbirsalma Sat, 2013-08-17 11:41

Szia! Most készült ebédre a sali. Jelentem, nagyon finom :) Köszönöm a receptet. További szép hétvégét kívánok!
Lilien

317
burgonya 800 g
koktélparadicsom 30 dkg
zöldbab 400 g
olajbogyó 20 db
parmezán sajt 30 g
fokhagyma 1 gerezd
bazsalikom 1 csokor
fehér balzsamecet 4 ek
olívaolaj 6 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint