r
Nosalty Logó

Mazsolás túrótorta linzerkoszorúban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Halfilé
Mazsolás túrótorta linzerkoszorúban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Összesen 550 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Összesen 6594 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Összesen 280 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    902.6 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.8 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    83 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 550 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    236.8 g

Zsír

  • Összesen
    311.1 g
  • Telített zsírsav
    165 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1421 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10830.7 g
  • Cink
    2607 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    1426 mg
  • Vas
    2011 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    3303 mg
  • Nátrium
    779 mg
  • Réz
    102 mg
  • Mangán
    83 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    717.5 g
  • Cukor
    461 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    996.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1925 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    202 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    251 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1202 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    845 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1894 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    376 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1239 micro
Összesen 6594 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.3 g
  • Cink
    111 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    51 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 280 Kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A tésztához a lisztet és a sütőport szitáljuk össze, és az apróra vágott hideg vajjal dolgozzuk morzsásra.
  2. Készítünk egy mélyedést a lisztes keverék közepébe, és üssük bele a tojást, tegyük bele a cukrot, vaníliás cukrot és a sót. Majd gyúrjuk sima tésztává.
  3. Csomagoljuk fóliába, és tegyük legalább fél órára a hűtőbe.

Hozzávalók a töltelékhez

  1. A töltelékhez keverjük habosra a puha vajat, és egymást követően tegyük bele a cukrot, sót, citromhéjat, a tojást, tojásfehérjét, a lisztet és a pudingport.
  2. Dolgozzuk bele az összetört túrót, és adjunk hozzá annyi tejet, hogy krémes masszát kapjunk.
  3. Végül keverjük bele a mandulát és a mazsolát.
  4. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy 26 cm-es tortaformát, és béleljük ki a kinyújtott tésztával úgy, hogy az alját és az oldalát is egyenletes vastagon borítsa be. Az oldalát körülbelül a forma 2/3 részéig kell borítania.
  5. Borítsuk a túrómasszát a tésztára, és a torta közepe felé emelkedve simítsuk el. A tetejét kenjük be felvert tojássárgájával. Süssük a tortát 180 fokon kb. 60 percig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1117
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 22.

Ajánló

Ha a teteje sütés közben erősen pirulna, tegyünk rá sütőpapírt, és úgy süssük tovább.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mazsolás túrótorta linzerkoszorúban
Halfilé 12 recept

Ezt a tortát anyukám születésnapjára készítettem. A recept bonyolultnak tűnik, de elsőre nagyon jól sikerült. Könnyed a töltelék és porhanyós a tészta. Nagyon kiadós, laktató sütemény. Érdemes egy napot állni hagyni, hogy a linzertészta kellően megpuhuljon. 

Hozzászólások

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.