Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mazsolás túrótorta linzerkoszorúban

Mazsolás túrótorta linzerkoszorúban
Mazsolás túrótorta linzerkoszorúban
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát anyukám születésnapjára készítettem. A recept bonyolultnak tűnik, de elsőre nagyon jól sikerült. Könnyed a töltelék és porhanyós a tészta. Nagyon kiadós, laktató sütemény. Érdemes egy napot állni hagyni, hogy a linzertészta kellően megpuhuljon. 

hozzávalók / 12 adag

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

ajánlat

Ha a teteje sütés közben erősen pirulna, tegyünk rá sütőpapírt, és úgy süssük tovább.

Szólj hozzá!

elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A tésztához a lisztet és a sütőport szitáljuk össze, és az apróra vágott hideg vajjal dolgozzuk morzsásra.
  2. Készítünk egy mélyedést a lisztes keverék közepébe, és üssük bele a tojást, tegyük bele a cukrot, vaníliás cukrot és a sót. Majd gyúrjuk sima tésztává.
  3. Csomagoljuk fóliába, és tegyük legalább fél órára a hűtőbe.

Hozzávalók a töltelékhez

  1. A töltelékhez keverjük habosra a puha vajat, és egymást követően tegyük bele a cukrot, sót, citromhéjat, a tojást, tojásfehérjét, a lisztet és a pudingport.
  2. Dolgozzuk bele az összetört túrót, és adjunk hozzá annyi tejet, hogy krémes masszát kapjunk.
  3. Végül keverjük bele a mandulát és a mazsolát.
  4. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy 26 cm-es tortaformát, és béleljük ki a kinyújtott tésztával úgy, hogy az alját és az oldalát is egyenletes vastagon borítsa be. Az oldalát körülbelül a forma 2/3 részéig kell borítania.
  5. Borítsuk a túrómasszát a tésztára, és a torta közepe felé emelkedve simítsuk el. A tetejét kenjük be felvert tojássárgájával. Süssük a tortát 180 fokon kb. 60 percig.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 989
elküldve: 1
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Halfilé

Mióta szakács: 2013.10.30.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

túrós linzertorta, mazsolás túrós linzertorta, linzertorta mazsolás túrós töltelékkel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

550
finomliszt 200 g
sütőpor 1 tk
vaj 100 g
cukor 100 g
tojás 1 db
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
vaj 125 g
cukor 250 g
1 csipet
citromhéj 1 citromból nyert
tojás 3 db
tojásfehérje 1 db
finomliszt 50 g
vaníliás pudingpor 1 tasak
tehéntúró 1 kg
tej 3 ek
mandula 60 g
mazsola 100 g
tojássárgája 1 db