r
Nosalty Logó

Linzertorta kukoricalisztből

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Linzertorta kukoricalisztből
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 516 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4118 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 404 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    429 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 516 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.5 g

Zsír

  • Összesen
    242.1 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    105 g
  • Koleszterin
    673 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3432.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    806 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    615 mg
  • Foszfor
    1623 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    448.2 g
  • Cukor
    183 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    888 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    758 micro
  • Kolin:
    468 mg
  • Retinol - A vitamin:
    868 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    475 micro
Összesen 4118 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 404 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A kukoricalisztből, a két tojás sárgájából, az olvasztott vajból, a sóból, 5 dkg cukorból, a tejfölből és kevés tejszínből kicsit lágy, de rugalmas tésztát gyúrunk, amit folpackba néhány órára hűtőbe teszünk.
  2. Ha a tészta pihent, a tojások fehérjét 8 dkg cukorral kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a darált diót, vigyázva, hogy ne nagyon tőrjük össze a habot.
  3. A tészta 2/3-át kinyújtjuk két réteg folpack közöttkerek formára, kb. 1 cm vastagságúra és kerek kapcsos alaposan kivajazott tortaformába fektetjük úgy, hogy a forma oldalán is legyen egy 2 cm-es perem.
  4. A tésztát megkenjük a baracklekvárral, ráborítjuk a diós habot, elsimítjuk, és a maradék 1/3 tésztából hengereket formázva berácsozzuk. Mivel a tészta elég törékeny, egyszerűbb, ha lisztezett folpackon mindig csak magunk fele sodorgatva készítjük a rácsot.
  5. Tetejét szeletelt aszalt sárgabarackkal díszítjük.Ha gyerekek nem fogyasztják, az aszalt barackot kevés barackpálinkába áztathatjuk.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 124
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6667
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 13.

Ajánló

Gluténérzékenyek is fogyaszthatják.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Linzertorta kukoricalisztből
Évi néni 1830 recept

Megint elővettem a régi, több mint 100 éves receptkönyvemet, és ott találtam a receptet. Régen ez a szegény emberek lisztje volt. Jön majd a folytatás ebből a forrásból.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Két pályaelhagyó nyitotta meg az egyik legmenőbb kávézót Budapesten –...

Kicsit túlhaladva a Klauzál téren, egy letisztult, világos belső terű, otthonos kávézó várja vendégeit, immár negyedik éve. A Görföl Emese és Mario Jimenez által nyitott Dorado nem az első volt a fővárosi specialty kávézók sorában, valószínűleg nem is az utolsó, de mindenképp azok közé tartozik, amelyek túlélték a koronavírusos időszak okozta nehézségeket, és akik ki tudtak alakítani egy olyan vendégkört maguk körül, amelyre nehéz időkben is számíthatnak. Kávétúra Spanyolországból indulva, Új-Zélandon át Budapestig.

Nosalty

További cikkek