r
Nosalty Logó

Cseresznyés linzertorta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Tmea
Cseresznyés linzertorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 922 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3686 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 250 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1112.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.6 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 922 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    51.7 g

Zsír

  • Összesen
    189.6 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4451.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    1127 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1920 mg
  • Nátrium
    1023 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    458.5 g
  • Cukor
    197 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    681.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    291 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    923 micro
Összesen 3686 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 250 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit, a mogyoró és a fahéj kivételével alaposan összegyúrjuk, majd 2/3-1/3 arányban kettévesszük. A nagyobbik adagba belegyúrjuk a mogyorót, a kissebbikbe a fahéjat. Ezek után a mogyorós tésztát betesszük legalább 1 órára a sima hűtőbe, a fahéjasat pedig a mélyhűtőbe. (Nekem ez az arány tökéletes linzertésztát ad ki mindig, de a liszt minőségétől függően változhat az állaga, ezért ha túl száraznak érezzük, egy kis tejfölt lehet tenni hozzá.)
  2. A cseresznyét kimagozzuk.
  3. Kivesszük a hűtőből mogyorós tésztát, kinyújtjuk (ha esetleg lágynak bizonyulna, vessük be a fóliás vagy nylonzacskós trükköt), és kibélelünk vele egy 26 cm-es tortaformát, úgy, hogy a széleire is jusson.
  4. Erre a tésztára szórjuk a cseresznyét, amit meghintünk kevés fahéjas cukorral.
  5. Kivesszük a mélyhűtőből a fahéjas masszát is, és a sajtreszelő nagy lyukú részén ráreszeljük a cseresznye tetejére.
  6. Mehet az előmelegített sütőbe, amíg a teteje szép sárga nem lesz.
  7. Ha kész, megszórjuk porcukkal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6065
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 28.

Ajánló

Jegeskávé  vagy vaníliás milkshake. És tejszínhab.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez a sütitészta a kedvencem, gondoltam, így cseresznyeszezonban kipróbálom cseresznyével is, meg mogyoróval, meg fahéjjal... Tökéletes ízkombináció, ahogy a kicsit ropogósan maradt friss cseresznye íze összeolvad az ember szájában a mogyoró és  fahéj aromájával...hmmm.

Hozzászólások

Timancs

Ó Istenem.....a szemnek is mennyei érzés! Mi lenne, ha meg is kóstolnám? Imádom a morzsás jelleg? sütiket, ez is abszolút kedvenc lesz!

Tmea

No, ha meg is kóstolnád, az lenne, hogy nem tudnád abbahagyni. Vagy ha mégis, egészen addig nyugtalanítana a tudat, hogy ott vár rád a h?t?ben, míg a nyakára nem hágnál az összesnek! :-)) Hosszas kísérletezgetés után rá kellett jönnöm, hogy nekem is ez a fajta tészta az abszolút favorit. Úgyhogy...nem csak névrokonok, hanem sorstársak is vagyunk...:-))

Törölt felhasználó

Már többször megcsináltam, némi változtatással: mandulával mogyoró helyett, mivel mogyorót nem kaptam, illetve összekutyultam az egészet és utána osztottam szét, nem külön-külön kevertem be a tésztát. Illetve tettem a tésztába még vaníliát is, mivel elvem az, hogy nincs olyan édes étel, amibe a vanília nem illik és nincs olyan sós, amibe a fokhagyma... :D És csináltam meggy-gyel is, úgy is zseniális! Ez a recept fantasztikus, köszi szépen!!! Imádja a családom. A legjobb verzióval készülök a falunapunkon tartandó sütisüt? versenyre. :) Ma jön az ?szibarackos verzió...

Tmea

Köszi szépen a kedves hozzászólást! Örülök, hogy neked is így ízlik ez a süti! Szerintem a barackos alá tegyél egy kis zabpelyhet vagy grízt, nehogy elázzon. Én legközelebb szilvával fogom kipróbálni, vagyis el?ször vadringlóval, bár ez a barackos is nagyon jól hangzik...:-))

Törölt felhasználó

nem nagyon ázott el, amennyire megnedvesítette az alját az pont jó volt, mintha marcipánkrém lenne alatta. Jó volt így is nagyon, egy morzsa sem maradt...

Tmea

Akkor jó! Hú, ez a marcipán nagyon jól hangzik...pláne barackkal...! :-))

Lucaaa

Húúú, de fincsi! Köszi a receptet, kedves Tmea! Luca

Tmea

Igazán nincs mit! Örülök, hogy ízlik neked is! :-) Üdv T

Moncsa

Megcsinaltam, isteni lett :) Koszi a receptet!

Tmea

Örülök, hogy neked is bejött! :-) Üdv Tímea

pat21

Elkészült, köszönöm! Nagyon finom, még kih?lni sem volt ideje, a kislányom már három adagot megevett bel?le...Én annyit variáltam csak, hogy mint minden linzertésztába, ebbe is reszeltem egy kevés citromhéjat, illetve a cseresznyék alá szórtam egy kicsi darált diót.Nagyon jó kis recept!

Tmea

Na igen..a jó kis citromhéj! Hmm...ne is mondd! Lehet holnap ki is próbálom meggyel...:-) Puszi a kislányodnak! Tímea

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.