Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mazsolás stollni

Mazsolás stollni
Mazsolás stollni
105 perc / előkészület: 60 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

800 recept Péter Jánosné gyűjtésében-Süteményeskönyv-(1996-os kiadás).
 

hozzávalók / 4 adag

A kovászhoz

A tésztához

ajánlat

Nekem eperlekvárral csúszott a legjobban.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztből az élesztővel, és kevés langyos, cukros tejjel kovászt készítünk. Meleg helyen, letakarva kelesztjük.
  2. Ha megkelt, hozzátesszük a margarint, a cukrot, kevés sót, a citrom reszelt héját, a lisztet, és annyi tejet, hogy ne legyen kemény a tészta.
  3. Simára gyúrjuk, és belekeverjük a mandula eszenciás vízben áztatott mazsolát.
  4. A tésztát fél óráig konyharuhával letakarva pihentetjük, majd hosszúkás kalácsformára fonjuk, és kalácssütő formában megsütjük.
  5. Sütés után olvasztott vajjal kenjük, és teaszűrőn át meghintjük porcukorral.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 482
elküldve: 1
receptkönyvben: 43
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pátmosz

Mióta szakács: 2011.03.08.
17 recept

receptjellemzők

alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: német
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mazsolás kalács, stollni, mazsolás stollen

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1598
finomliszt 25 dkg
friss élesztő 5 dkg
tej 2 dl
cukor 2 teáskanál
finomliszt 75 dkg
margarin 25 dkg
cukor 10 dkg
mazsola 5 dkg
mandulaaroma 5 ml
tej 2 dl
0.5 teáskanál
citromhéj 1 citromból nyert
vaj 1 ek