Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marcipános-túrós stollen

Marcipános-túrós stollen
Marcipános-túrós stollen
95 perc / előkészület: 60 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonyra sütöttem, de bármikorra megsüthető finomság.

hozzávalók / 5 adag

A töltelékhez

A tésztához

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mazsolát a vörösborral meglocsoljuk, néhány órára állni hagyjuk.
  2. A  töltelékhez a marcipánmasszát a mandulával és a margarinnal jól összedolgozzuk. Hűtőbe rakjuk, hogy formázható legyen.
  3. A tésztához a lisztet a sütőporral, a tojással, a margarinnal, a porcukorral, a túróval, a vaníliás cukorral és a szegfűszeggel, az ánizzsal (el is hagyható) összekeverjük. Majd hozzáadjuk az apróra kockázott aszalt gyümölcsöket, a lecsepegtetett mazsolát, a darabolt diót és a apróra vágott gumicukrot vagy zselés szaloncukit, és jól összedolgozzuk.
  4. A tésztát két részre osztjuk, mindkettőt kb. 35 cm hosszú hengerré formázzuk, majd kissé kinyújtjuk őket, hogy a szintén kettéosztott és hengerré formázott marcipánrudat a közepébe tudjuk tenni. A tészta két szélét felhajtjuk a marcipánra, és jól összenyomjuk, nehogy szétjöjjön sütés közben.
  5. Sütőben megsütjük.
  6. A még forró kalácsot margarinnal megkenjük,sütőrácson hagyjuk kihűlni.
  7. A mázhoz a porcukrot elkeverjük a vörösborral úgy, hogy sima sűrű mázat kapjunk, majd a mázzal bevonjuk a kalácsok tetejét és oldalát.
  8. Szórócukorral megszórhatjuk. Majd a máz dermedése után lehet szeletelni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 247
elküldve: 1
receptkönyvben: 55
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gombicsek

Mióta szakács: 2011.06.05.
15 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
alkalom: karácsonyi édességek
konyha: német
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

marcipános-aszalt gyümölcsös stollen, sütőporos stollen

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1430
marcipán 200 g
mandula 100 g
margarin 50 g
mazsola 100 g
vörösbor 40 ml
finomliszt 400 g
sütőpor 2 tk
porcukor 100 g
margarin 100 g
vaníliás cukor 1 csomag
szegfűszeg 0 ízlés szerint
ánizs 0 ízlés szerint
tehéntúró 250 g
tojás 1 db
aszalt gyümölcsök 10 dkg
kandírozott narancshéj 1 ek
dió 10 dkg
gumicukor 50 g
margarin 50 g
porcukor 100 g
vörösbor 20 ml
cukorgyöngy 1 ek