r
Nosalty Logó

Mazsolás-hecserlilekváros-kavart

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
onyxka
Mazsolás-hecserlilekváros-kavart
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 348 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4150 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 285 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    497.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 348 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.5 g

Zsír

  • Összesen
    149.2 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    474 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5966.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    1596 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    407 mg
  • Foszfor
    2377 mg
  • Nátrium
    1343 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    628.3 g
  • Cukor
    195 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    202 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    416 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    596 micro
Összesen 4150 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 285 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A száraz alapanyagokat (liszt, kakaó, cappuccino por, sütőpor, szódabikarbóna) alaposan összekeverjük.
  2. A tojásokat a cukorral, citromhéjjal és a zsírral robotgéppel jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a tejet és a száraz alapanyag-keveréket. Ekkor már a robotgépet félretesszük, és fakanálra váltunk, mert sűrű masszát kapunk, amivel a mixer képtelen dolgozni (legalábbis az enyém nem bírt vele).
  3. Mikor homogénné sikerült keverni, beleforgatjuk a mazsolát is. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd előmelegített sütőben 12-15 perc alatt (de végezzünk tűpróbát!) készre sütjük.
  4. Kiborítjuk egy nagy vágódeszkára, és mikor kihűlt, középen kettévágjuk, és mindkét oldalát megkenjük házi készítésű hecserli lekvárral, ami finom, savanykás, édes-fanyar ízt fog adni a sütinek.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 33x23
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1289
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Apukám születésnapjára készítettem kétféle sütit. A másodlagos cél a rendelkezésre álló alapanyagok felhasználása volt, így született meg ez a nagyon finom, kissé hagyományos, de mégis kissé újszerű kavart süti.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...