Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós mákos zebratorta

Túrós mákos zebratorta
Túrós mákos zebratorta
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan összeállítható, elkészíthető desszert, langyosan a legfinomabb.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a krémtúrót, a citrom reszelt héját, majd a lisztet, sütőport, olajat, 20 dkg joghurtot. Alaposan összeforgatjuk.
  2. A masszát kettéosztjuk, egyik felébe belekeverjük a darált mákot és a maradék 6 dkg joghurtot. Összeforgatjuk.
  3. Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát kikenünk zsiradékkal, megszórjuk kevés liszttel.
  4. Egy kanállal a forma közepére adagolunk a mákos tésztából, a mákos tésztára a fehér tésztából teszünk. Váltakozva adagoljuk a kétféle tésztát, mindig az előző adag tetejére halmozva. A felül lévő tészta szépen nyomja az alatta lévőt, megoldva ezzel a tészta terülését, és mire elfogy mindkét tészta, szépen kiterülve betölti a formát.
  5. A munkalaphoz ütögetjük a megtöltött formát, hogy a középen lévő púposodás is egyenletessé váljon.
  6. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 815
elküldve: 2
receptkönyvben: 155
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: 1

szakács

A konyha világa

Mióta szakács: 2015.03.17.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Somat Karácsonyi finomságok
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

zebra süti, zebra torta, túró torta, mákos torta, túrós mákos süti

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ilic
ilic Mon, 2015-10-05 08:56

Szia! Azt szeretném megkérdezni, mielőtt nekilátok a sütinek, hogy mit értesz pontosan krémtúró alatt? Sima túró tejföllel krémesítve is jó lehet vagy valami speckó túróra gondoltál? Ricottára talán? Vagy? Köszi

Konyhavilág
A konyha világa / Konyhavilág Mon, 2015-10-05 14:07

Kedves ilic! Krémtúró alatt krémtúrót értek. Krémtúrót a túrók között lehet megtalálni KRÉMTÚRÓ néven. Kemény flakonban 500 g-os kiszereléssel. (a Sparban legalább is ) Az állaga krémesebb mint a túróé. Igaz a krémtúróból nincs akkora választék mint a túróból.
Ha nem kapsz krémtúrót természetesen elkészíthető túróból is, akkor ajánlom a túró göböket nagyon apróra aprítani, hogy szép finom szemcsés legyén.
Remélem tudtam segíteni.

ilic
ilic Mon, 2015-10-05 14:37

Jaaa, hogy ennyire egyszerű lenne az egész?! :) Köszi, eddig nem figyeltem fel erre a termékre, biztos mert mindig csak gyorsan lekapom ugyanazt a típusú túrót és nem nézek körül.. Na de majd akkor eztán figyelek! Köszi! :)

762
krémtúró 80 dkg
cukor 15 dkg
tojás 5 db
citromhéj 1 citromból nyert
sütőpor 6 g
repceolaj 1.5 dl
tönkölybúza liszt 20 dkg
joghurt 260 g
mák 15 dkg