r
Nosalty Logó

Mazsolás-barackos almafelfújt

Wendy
Mazsolás-barackos almafelfújt
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

678
Kalória
13.4g
Fehérje
117.3g
Szénhidrát
17.9g
Zsír
253.3g
Víz
206.9g
Koleszterin
6.8g
Élelmi rost
83.8g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 678 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2712 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 123 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    562.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    117.3 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    253.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 678 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.7 g

Zsír

  • Összesen
    71.7 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    828 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2249.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    805 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    647 mg
  • Nátrium
    581 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    469 g
  • Cukor
    335 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    1013.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    679 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    634 mg
  • Retinol - A vitamin:
    645 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    323 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1260 micro
Összesen 2712 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 123 kcal

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt.
  2. Az almákat meghámozzuk, és egészben hagyva a magházukat speciális almamagozóval kifúrjuk. Ha ilyenünk nincs, akkor az almákat félbevágjuk, magházukat késsel kivágjuk.
  3. Az egész vagy fél almákat lábasba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a citrom átszűrt levét. Forrástól számítva 3-4 percig főzzük.
  4. A tejet mikróban vagy tűzön megmelegítjük. A vajat tűzön felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és fakanállal kevergetjük, amíg a vaj és a liszt el nem keveredik, majd hozzáadjuk a forró tejet, és kézi habverővel, folyamatosan kevervesima mártássá keverjük. Ha nagyon csomósra sikeredne, akkor robotgépre isválthatunk.Hűlni hagyjuk.
  5. A kihűlt mártáshoz adjuk a cukrot és a tojások sárgáját. Kikeverjük (kézi robotgéppel a legegyszerűbb). A tojások fehérjét felverjük habnak, majd fakanállal a mártáshoz keverjük, nagy O mozdulatokkal, hogy össze ne törjön a hab.
  6. Egy tálat kikenük vajjal, és meghintjük morzsával. A krémből egy ujjnyit a tálba öntünk. Ezt követően az egész vagy fél almákat a tálba tesszük. Az egész almák közepébe, vagy a fél almák magházába baracklekvárt töltünk, majd ráteszünk némi mazsolát is. A többi krémet az almák köré öntjük.
  7. 30-40 percig sütjük, tetejét ha kész, fahéjas porcukorral is meghinthetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Horváth Ilona szakácskönyve nyomán, némi változtatással, könnyű desszert készíthető.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...