r
Nosalty Logó

Mazsolás-barackos almafelfújt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Wendy
Mazsolás-barackos almafelfújt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 678 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2712 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 123 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    562.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.3 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 678 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.7 g

Zsír

  • Összesen
    71.7 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    828 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2249.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    805 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    647 mg
  • Nátrium
    581 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    469 g
  • Cukor
    335 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1013.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    679 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    634 mg
  • Retinol - A vitamin:
    645 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    323 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1260 micro
Összesen 2712 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt.
  2. Az almákat meghámozzuk, és egészben hagyva a magházukat speciális almamagozóval kifúrjuk. Ha ilyenünk nincs, akkor az almákat félbevágjuk, magházukat késsel kivágjuk.
  3. Az egész vagy fél almákat lábasba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a citrom átszűrt levét. Forrástól számítva 3-4 percig főzzük.
  4. A tejet mikróban vagy tűzön megmelegítjük. A vajat tűzön felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és fakanállal kevergetjük, amíg a vaj és a liszt el nem keveredik, majd hozzáadjuk a forró tejet, és kézi habverővel, folyamatosan kevervesima mártássá keverjük. Ha nagyon csomósra sikeredne, akkor robotgépre isválthatunk.Hűlni hagyjuk.
  5. A kihűlt mártáshoz adjuk a cukrot és a tojások sárgáját. Kikeverjük (kézi robotgéppel a legegyszerűbb). A tojások fehérjét felverjük habnak, majd fakanállal a mártáshoz keverjük, nagy O mozdulatokkal, hogy össze ne törjön a hab.
  6. Egy tálat kikenük vajjal, és meghintjük morzsával. A krémből egy ujjnyit a tálba öntünk. Ezt követően az egész vagy fél almákat a tálba tesszük. Az egész almák közepébe, vagy a fél almák magházába baracklekvárt töltünk, majd ráteszünk némi mazsolát is. A többi krémet az almák köré öntjük.
  7. 30-40 percig sütjük, tetejét ha kész, fahéjas porcukorral is meghinthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7855
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 12.

Ajánló

Ha sárgabarack-idény van, akkor érett, hámozott sárgabarackot is tehetünk a fél almák közepébe vagy az egész almák üregébe. A sárgabarackokat úgy tudjuk könnyen meghámozni, hogy forró, lobogó vízbe dobjuk 1 percre, majd kiemelve egyszerűen lehúzzuk a héját, de azért vigyázzunk, hogy ne forrázzuk le magunkat.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Horváth Ilona szakácskönyve nyomán, némi változtatással, könnyű desszert készíthető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek