r
Nosalty Logó

Vaníliás zabpehelyfelfújt

NS
Vaníliás zabpehelyfelfújt
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

517
Kalória
13.9g
Fehérje
75.4g
Szénhidrát
17.7g
Zsír
135.8g
Víz
90g
Koleszterin
7.8g
Élelmi rost
26.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 517 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2065 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 199 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    648.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    75.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    135.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 517 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.7 g

Zsír

  • Összesen
    70.9 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2593.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    439 mg
  • Foszfor
    1338 mg
  • Nátrium
    363 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    301.7 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    543.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    479 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1010 micro
Összesen 2065 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 199 kcal

Elkészítés

  1. A zabpelyhet összekeverjük a tejjel, majd felrakjuk főni. Folyamatos kevergetés mellett főzzük kb. 5 percig, majd adjuk hozzá a kókuszzsírt, és keverjük jól el. Fedjük le, és hagyjuk kihűlni.
  2. A tojások sárgáját keverjük habosra a xilittel és a vaníliával.
  3. A mazsolákat áztassuk be a rumba (ha alkoholmentesen szeretnénk, akkor vízbe).
  4. A kihűlt zabpelyhes masszát keverjük össze a tojásos masszával és a lecsepegtetett mazsolával.
  5. A tojások fehérjéit verjük fel kemény habbá. Majd óvatosan forgassuk bele a masszánkba.
  6. 12 darabos muffin sütőformát kikenünk kókuszzsírral és kilisztezzük, majd ebbe elosztva töltjük a masszánkat.
  7. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Ne ijedjünk meg, ha a felfújtunk közepe beesik, ez a normális.
  8. A felfújtakat hagyjuk egy kicsit hűlni, majd borítsuk ki a formából. A közepén keletkezett mélyedésbe helyezzük a tetszőleges felkockázott gyümölcsöket, majd meglocsoljuk egy kis málnaszörppel. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Saját szerzemény! :) Néhány kísérlet és elkészült egy szuper desszert. :) Tej- és cukormentes.

További receptek

Édes darafelfújt

Aki imádja a tejbegrízt, a belőle sütött légies felfújtért egyszerűen oda lesz meg vissza. Az alábbi citromos verzió csak egy csodásan egyszerű alapötlet, a tejbegrízt mással is ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...