r
Nosalty Logó

Csokoládéfelfújt

Era1980
Csokoládéfelfújt
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

410
Kalória
6.1g
Fehérje
29g
Szénhidrát
30.4g
Zsír
28.7g
Víz
167.5g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
22.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 410 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 2467 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 410 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 410 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    182.7 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1005 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1953.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    875 mg
  • Nátrium
    348 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    174.2 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    172 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    598 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1149 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1069 micro
Összesen 2467 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 410 kcal

Elkészítés

  1. Egy fazékban felolvasztjuk az étcsokoládét és a vajat.
  2. Előmelegítjük a sütőt 150 Celsius fokra.
  3. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét habbá verjük a kézi robotgép keverő fejével.
  4. A tojássárgáját összekeverjük a nádcukorral, a teljes kiőrlésű liszttel és a sóval. Hozzátesszük a csokoládés masszát, és azt is hozzákeverjük. Egy evőkanál tojásfehérjét gyors mozdulatokkal elkeverünk benne, majd hozzáadjuk a maradék tojásfehérjét, és óvatos mozdulatokkal szintén elkeverjük benne. Egynemű tésztát kell kapnunk.
  5. Egy 3*4 mélyedéssel rendelkező szilikon muffinsütő-formába töltjük a masszát.
  6. Légkeveréses üzemmódban, 150 Celsius fokon 15 percig sütjük a sütit. Akkor jó, ha a tészta belseje kicsit folyós marad. Ez tűpróbával ellenőrizhető.
  7. 15 percig hűlni hagyjuk a formában, utána kiszedjük, és még melegen, gyümölccsel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Kedves barátnőmtől kaptam még évekkel ezelőtt egy 30 csokoládés recept című könyvet. Már azonnal a csokoládéfelfújt tetszett meg belőle, amit azóta többször is elkészítettem, kisebb-nagyobb változtatásokkal. A legnagyobb változás az eredeti recepthez képest, hogy én muffinsütő-formában készítettem a süteményt.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek