Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mascarponés zabkehely

Mascarponés zabkehely
Mascarponés zabkehely
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyáron a melegben valami hűsítő, könnyű finomságra vágytam. Volt otthon krémsajt, szeder, málna és zabkeksz... ez lett belőle

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zabkekszből és a szederből pár darabot félreteszünk a díszítéshez, a többi kekszet egy tálban durvára törjük, és az olvasztott kókuszzsírral összekeverjük. A szedret lepürésítjük.
  2. A krémsajtot a joghurttal és némi édesítőszerrel összemixeljük. A krémet kétfelé szedjük, az egyik feléhez hozzákeverjük a szederpürét.
  3. Kis tálkákban rétegezzük előbb a kókuszzsíros zabkekszet, majd az egyik krém, pár szem málna, másik krém és egy falatnyi zabkeksz a tetejére. Ebből az adagból 6 tálka jött ki. Tetejére tehetünk friss citromfüvet, remekül kihozza a szeder ízét.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 835
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Timejja9

Mióta szakács: 2013.10.24.
32 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

zabkekszes pohárdesszert

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

620
mascarpone 500 g
joghurt 150 ml
zabkeksz 20 db
kókuszzsír 30 g
szeder 200 g
málna 100 g
citromlé 0.25 citromból nyert