Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hideg torta poharakban

Hideg torta poharakban
Hideg torta poharakban
25 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Poharakban és jénai tálban is elkészíthető, de ha jénaiban készítjük, akkor egy csepp olajjal is kenjük ki! :) A málnaszörpös réteg helyett én egyszer eper pasztával is készítettem, és akkor nem kell a szörp. Azzal is nagyon finom,  sőt, kicsit intenzívebb is az íze!

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 4 dl vízben megfőzzük a zselatint.
  2. Sárga réteg elkészítése: 2 db tojást, 3 ek cukrot, pudingport és 1 dl zselatint jól kikeverünk, és poharakba vagy jénai tálba adagoljuk, utána fagyasztóba tesszük, és hagyjuk megdermedni.
  3. Barna  réteg elkészítése: 2 db tojást, 3 ek cukrot, 1 ek kakaót 1 dl zselatint jól kikeverünk, és a már megdermedt  réteg tetejére öntjük óvatosan, és visszatesszük a fagyasztóba dermedésig.
  4. Fehér réteg elkészítése: 3 dl tejfölt, a 3 ek cukrot, vaníliás cukrot és 1 dl zselatint kikeverünk, és ezt is óvatosan rácsurgatjuk a barna rétegre, majd ezt is a fagyasztóba tesszük.
  5. Piros réteg elkészítése: 2 dl szörpöt 2 dl vízzel és 1 dl zselatinnal elkeverünk, és a tejfölös rétegre öntjük (kicsit  megdöntjük a poharakat, mert ha közvetlen a krémre csurgatjuk a szörpöt, felkavarodhat az egész).
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 420
elküldve: 2
receptkönyvben: 162
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

mana

Mióta szakács: 2013.03.19.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
alkalom: Anyák napja, buli receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

hideg réteges desszertkrém, hideg réteges édesség, hideg rétegzett krém

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tündérmaci23
Tündérmaci23 Wed, 2013-04-10 11:01

Hali! A kérdésem az lenne, hogy addig amíg a rétegek a fagyóban dermednek, addig a zselatinnal mit csináljak, hogy folyós maradjon?

manna83
mana / manna83 Wed, 2013-04-10 20:48

A zselatin nem köt meg olyan gyorsan mert itt a rétegek kb 5 percet vannak a frigóban! de ha mégis nekiállna csomósodni kicsit meg kell újra melegíteni és ugyan olyan lesz mint elötte.

193
zselatin 20 g
víz 6 dl
tojás 4 db
porcukor 9 ek
pudingpor 0.5 csomag
cukrozatlan kakaópor 1 ek
tejföl 3 dl
vaníliás cukor 1 csomag
szörp 2 dl