r
Nosalty Logó

Mascarponés csokitorta séfike konyhájából

séfike
Mascarponés csokitorta séfike konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Krém

1208
Kalória
25.4g
Fehérje
65.1g
Szénhidrát
94.2g
Zsír
66.3g
Víz
307.4g
Koleszterin
6.8g
Élelmi rost
58.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 38% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 1208 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 38% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 7236 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 38% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 353 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    94.2 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    972 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    65.1 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    393 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    388 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 1208 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.5 g

Zsír

  • Összesen
    565.3 g
  • Telített zsírsav
    240 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1844 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5832.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    1479 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    2295 mg
  • Nátrium
    1754 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    390.8 g
  • Cukor
    354 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    397.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2358 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    1125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2326 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1715 micro
Összesen 7236 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 353 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A 7 tojássárgát habosra kavarjuk 25 dkg cukorral (nyírfacukorral, csak 20 dkg-t használtam) és 6 evőkanál vízzel. Mikor már habos, hozzáadjuk a sütőport.
  2. A 7 tojásfehérjét félig kemény habbá verjük, adunk hozzá 2 evőkanál cukrot, majd lassan, kanalanként hozzáadunk 6 kanál vizet.
  3. Lassan, óvatosan összekeverjük a két masszát (hogy ne törjön össze a hab), majd kanalanként adjuk hozzá a lisztet.
  4. Tortaformában egyenként 3 piskótalapot sütünk. A megsült piskótákat csak a lehűlésük után vesszük ki a formából. Ha mandulalisztet használtunk, különösen ügyelünk a kivevésre, mivel az ilyen piskóta lágyabb és omlósabb, mint a finomlisztből készült. Arra is figyelnünk kell, hogy ugyancsak a mandulalisztes piskóta zsírosabb állagú lesz, könnyen letapad a forma aljába, és ha előzőleg nem lazítjuk fel az alját egy késsel vagy lapáttal, akkor darabok szakadhatnak fel belőle.

Krém

  1. A 2 doboz (500 g) mascarponéhez keverjünk hozzá 1 darab (250 g) habosra kavart vajat és 2 tábla (180 g) olvasztott tejcsokoládét. A csokit kicsit lehűtjük a hozzáöntés előtt, de még legyen folyékony állagú.
  2. Hozzáadjuk a felvert tejszínhabot, majd lassan belekavarunk egy vízben feloldott, zacskós zselatinport (a tasakon levő ajánlás szerint elkészítve). Ízlés szerint lehet még édesíteni porcukorral.
  3. Hagyjuk megdermedni a krémet, majd összeállítjuk a tortát. Teszünk a lapok közé, de hagyunk a tetejére, és ha jut, az oldalára is. Reszelt csokival díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 12 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26

Születésnapomra lett kitalálva és megsütve, és hatalmas sikert aratott. Azóta is készítjük.

További receptek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...