Mascarponés csokoládétorta szepucs_ka konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 34% Zsír
Piskóta
-
28g tojás35 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
6g étcsokoládé34 kcal
-
5g földimogyoró28 kcal
-
5g dió33 kcal
Csokoládé ganache
-
38g növényi tejszín94 kcal
-
38g étcsokoládé205 kcal
Krém
-
25g fehér csokoládé135 kcal
-
25g növényi tejszín63 kcal
-
19g mascarpone76 kcal
-
15g tojássárgája48 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
3g víz0 kcal
Összesen
809
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 34% Zsír
Piskóta
-
220g tojás277 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
40g földimogyoró227 kcal
-
40g dió262 kcal
Csokoládé ganache
-
300g növényi tejszín753 kcal
-
300g étcsokoládé1638 kcal
Krém
-
200g fehér csokoládé1078 kcal
-
200g növényi tejszín502 kcal
-
150g mascarpone606 kcal
-
120g tojássárgája386 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
24g víz0 kcal
Összesen
6466
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 34% Zsír
Piskóta
-
12.5g tojás16 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
2.8g étcsokoládé15 kcal
-
2.3g földimogyoró13 kcal
-
2.3g dió15 kcal
Csokoládé ganache
-
17g növényi tejszín43 kcal
-
17g étcsokoládé93 kcal
Krém
-
11.3g fehér csokoládé61 kcal
-
11.3g növényi tejszín28 kcal
-
8.5g mascarpone34 kcal
-
6.8g tojássárgája22 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
1.4g víz0 kcal
Összesen
366
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.3 g
Zsír
-
Összesen 55.8 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 263 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 621.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 277 mg
-
Nátrium 113 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.8 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 30.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 206 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 300 micro
Összesen
809
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 114.1 g
Zsír
-
Összesen 446.2 g
-
Telített zsírsav 241 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 86 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 40 g
-
Koleszterin 2102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4968.4 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 152 mg
-
Kálcium 935 mg
-
Vas 38 mg
-
Magnézium 695 mg
-
Foszfor 2213 mg
-
Nátrium 907 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 510.2 g
-
Cukor 430 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 244.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 792 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 420 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 415 micro
-
Kolin: 1649 mg
-
Retinol - A vitamin: 773 micro
-
α-karotin 70 micro
-
β-karotin 201 micro
-
β-crypt 61 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2399 micro
Összesen
6466
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 25.3 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 281.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.9 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 13.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 136 micro
Összesen
366
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
6 dkg cukor
-
5 dkg étcsokoládé
-
4 dkg földimogyoró
-
4 dkg dió
Csokoládé ganache
-
300 ml növényi tejszín
-
30 dkg étcsokoládé
Krém
-
20 dkg fehér csokoládé
-
200 ml növényi tejszín
-
15 dkg mascarpone
-
6 db tojássárgája
-
6 dkg cukor
-
24 ml víz
Elkészítés
Piskóta
- A tojásfehérjét a cukorral verjük habbá.
- A langyosra hűlt csokoládét keverjük el a tojássárgájával, és lazán keverjük hozzá a fehérjéhez.
- Végül óvatosan keverjük bele a darált mogyorót és diót.
- Két db kerek lapra lesz szükségünk a tortához. Vegyünk 2 db sütőpapírt, és rajzoljuk körbe a megfelelő mérető karikával. (Én 25 cm-es tortaformával dolgoztam. A forma lehet kisebb is, ez mindössze a torta magasságát befolyásolja.)
- Osszuk kétfelé a piskótát, kenjük szét óvatosan és figyeljünk, hogy egy kicsit nagyobb legyen, mint a megrajzolt körünk.
- Süssük 200 fokon 10 percig.
- Miután kihűltek a piskóták, húzzuk le róluk a sütőpapírt, és szúrjuk ki a tortaformával.
- A leeső részekre is szükség lesz, ezeket helyezzük egy kisebb tálba, és törjük apró darabokra/morzsára.
Csokoládé ganache
- Forraljuk fel a tejszínt, majd adjuk hozzá a csokoládét.
- Egy kicsit hagyjuk állni, had járja át a meleg a csokoládét, majd keverjük teljesen simára.
- Egy kevés ganache-t adjunk a piskóta morzsához (3-4 ek), valamint vékonyan kenjük meg a két piskótalapot. A maradékot csomagoljuk el, és tegyük hűtőbe.
Krém
- Olvasszuk fel a fehér csokoládét.
- A tejszínt habosítsuk ki a mascarponéval.
- A tojássárgáját kezdjük el habosítani, közben a cukrot a vízzel főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
- A tojássárgáját lassan habosítsuk, miközben csurgassuk hozzá a forró cukorszirupot. Ezt folytassuk addig, amíg kihűl.
- Végül egy nagyobb tálban keverjük össze a fehér csokoládét a mascarponés tejszínnel és a tojáshabbal. Keverjük simára.
- A krém felét tegyük a piskóta morzsára, és keverjük kicsit márványosra. Ez kerül a tortánk alsó felébe.
- Simítsuk el, majd tegyük rá a következő piskótaréteget.
- Végül a megmaradt krémünkkel simítsuk egyenesre.
- Tegyük be hűtőbe dermedni 1 éjszakára.
- Másnap vegyük ki a tortaformából.
- A megmaradt ganache-unkat olvasszuk fel, de csak langyosra. Ezzel öntjük le a tortánkat, és hagyjuk lecsorogni.
- Várjuk meg, míg kissé megdermed a csokoládé, csak ezután szeleteljük fel.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 25
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2015
- Feltöltés dátuma: 2015. február 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A recept jellemzője, hogy egyszerű de nagyszerű, és kombináljuk bármilyen csokoládéval, az eredmény garantált siker.