r
Nosalty Logó

Mascarponés csokoládétorta szepucs_ka konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mascarponés csokoládétorta szepucs_ka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír

Piskóta

Csokoládé ganache

Krém

Összesen 809 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír

Piskóta

Csokoládé ganache

Krém

Összesen 6466 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír

Piskóta

Csokoládé ganache

Krém

Összesen 366 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    55.8 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    621.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.8 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 809 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.1 g

Zsír

  • Összesen
    446.2 g
  • Telített zsírsav
    241 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    2102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4968.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    935 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    695 mg
  • Foszfor
    2213 mg
  • Nátrium
    907 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    510.2 g
  • Cukor
    430 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    792 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    420 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    415 micro
  • Kolin:
    1649 mg
  • Retinol - A vitamin:
    773 micro
  • α-karotin
    70 micro
  • β-karotin
    201 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2399 micro
Összesen 6466 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 366 Kcal

Hozzávalók

Piskóta

Csokoládé ganache

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásfehérjét a cukorral verjük habbá.
  2. A langyosra hűlt csokoládét keverjük el a tojássárgájával, és lazán keverjük hozzá a fehérjéhez.
  3. Végül óvatosan keverjük bele a darált mogyorót és diót.
  4. Két db kerek lapra lesz szükségünk a tortához. Vegyünk 2 db sütőpapírt, és rajzoljuk körbe a megfelelő mérető karikával. (Én 25 cm-es tortaformával dolgoztam. A forma lehet kisebb is, ez mindössze a torta magasságát befolyásolja.)
  5. Osszuk kétfelé a piskótát, kenjük szét óvatosan és figyeljünk, hogy egy kicsit nagyobb legyen, mint a megrajzolt körünk.
  6. Süssük 200 fokon 10 percig.
  7. Miután kihűltek a piskóták, húzzuk le róluk a sütőpapírt, és szúrjuk ki a tortaformával.
  8. A leeső részekre is szükség lesz, ezeket helyezzük egy kisebb tálba, és törjük apró darabokra/morzsára.

Csokoládé ganache

  1. Forraljuk fel a tejszínt, majd adjuk hozzá a csokoládét.
  2. Egy kicsit hagyjuk állni, had járja át a meleg a csokoládét, majd keverjük teljesen simára.
  3. Egy kevés ganache-t adjunk a piskóta morzsához (3-4 ek), valamint vékonyan kenjük meg a két piskótalapot. A maradékot csomagoljuk el, és tegyük hűtőbe.

Krém

  1. Olvasszuk fel a fehér csokoládét.
  2. A tejszínt habosítsuk ki a mascarponéval.
  3. A tojássárgáját kezdjük el habosítani, közben a cukrot a vízzel főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
  4. A tojássárgáját lassan habosítsuk, miközben csurgassuk hozzá a forró cukorszirupot. Ezt folytassuk addig, amíg kihűl.
  5. Végül egy nagyobb tálban keverjük össze a fehér csokoládét a mascarponés tejszínnel és a tojáshabbal. Keverjük simára.
  6. A krém felét tegyük a piskóta morzsára, és keverjük kicsit márványosra. Ez kerül a tortánk alsó felébe.
  7. Simítsuk el, majd tegyük rá a következő piskótaréteget.
  8. Végül a megmaradt krémünkkel simítsuk egyenesre.
  9. Tegyük be hűtőbe dermedni 1 éjszakára.
  10. Másnap vegyük ki a tortaformából.
  11. A megmaradt ganache-unkat olvasszuk fel, de csak langyosra. Ezzel öntjük le a tortánkat, és hagyjuk lecsorogni.
  12. Várjuk meg, míg kissé megdermed a csokoládé, csak ezután szeleteljük fel.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2002
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept jellemzője, hogy egyszerű de nagyszerű, és kombináljuk bármilyen csokoládéval, az eredmény garantált siker.

Hozzávalók

Piskóta

Csokoládé ganache

Krém

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek