Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös lencseleves

Tejfölös lencseleves
Tejfölös lencseleves
160 perc / előkészület: 120 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A barátom, Laci készítette, amíg én egy vasárnap lustálkodtam. Ugye, milyen jó dolgom van:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lencsét pár órára beáztatjuk.
  2. Áztatás után, hideg vízbe a meghámozott, egészbe hagyott hagymákkal, felaprított sárgarépával, sóval és babérlevéllel odatesszük főni.
  3. Lisztből és tejfölből habarást készítünk, amit zúzott fokhagymával, őrölt borssal és paprikával ízesítünk.
  4. Mikor a lencse megpuhul, ezzel sűrűsítjük be a levest.
  5. Összeforraljuk, majd a mustárral, ecettel, cukorral elvégezzük az utóízesítést.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 47
össznézettség: 143 404
elküldve: 21
receptkönyvben: 496
elkészítve: 43/62
Facebookon megjelent: 1

szakács

Kattika

Mióta szakács: 2011.11.07.
126 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd
adag: 4 főre
fogás: leves
diéta: tojásmentes
elkészítési idő: 120 perc felett
alkalom: újév

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Laci lencselevese, lencseleves

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Barta Róbertné
Barta Róbertné Thu, 2014-03-13 15:54

Nálam most készül, de egy kis füstöltkolbásszal is "megbolondítom", és rántani fogom én is, az illata már nagyon csábító, és sokat ígérő :)

zsuzsik
zsuzsik Fri, 2013-04-26 22:57

Ez nagyon jó lett, igaz, mi a mustáros--ecetes--cukros ízesítést kihagytuk, mert az sehogyan se fért bele a lencselevesről alkotott elképzeléseinkbe, de NAGYON finom, köszi a receptet! :)
Én egy fél leveskockát is főztem bele.

Tarackos
Tarackos / Tarackos Thu, 2012-03-01 19:16

Tettszik a recept,bár én nem habarni,hanem rántani szoktam és a rántásba teszem a vöröshagymát és a fokhagymát,de így is biztos finom.Gratulálok.

Üdv:Tarackos

jtimi
jtimi Fri, 2012-02-17 14:30

Nagyon fincsi lett! Nagyon jol ment vele a voroshagyma :)

239
lencse 200 g
sárgarépa 1 db
vöröshagyma 2 közepes fej
babérlevél 4 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 1 evőkanál
tejföl 2 ek
fokhagyma 1 gerezd
fűszerpaprika 1 kk
mustár 1 kk
cukor 1 teáskanál
ecet 1 kk