r
Nosalty Logó

Marcipános epres torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kingal
Marcipános epres torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A bevonathoz

A töltelékhez

A krémhez

A tetejére

Összesen 656 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A bevonathoz

A töltelékhez

A krémhez

A tetejére

Összesen 5254 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A bevonathoz

A töltelékhez

A krémhez

A tetejére

Összesen 324 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    42.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    83 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    315 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 656 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    54.9 g

Zsír

  • Összesen
    341.5 g
  • Telített zsírsav
    192 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1636 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2103.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    465 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    1033 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    503.2 g
  • Cukor
    291 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    664.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2580 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    278 mg
  • D vitamin:
    220 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    784 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2522 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    644 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1064 micro
Összesen 5254 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 324 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A bevonathoz

A töltelékhez

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta alapanyagait összedolgozzuk, majd fóliába csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük pihenni.
  2. Közben habosra kikeverjük a cukrot a vajjal és a tojássárgával, majd a marcipánt reszelve hozzákeverjük.
  3. Az étkezési keményítőtkevés szobahőmérsékletű tejszínnel (kb. 1 dl)feloldjuk egy csészében, majd félretesszük.
  4. A krém hozzávalóit gőzfürdő felett állandó kavargatással sűrűsítjük, és amikor már kezd keményedni, hozzáadjuk a feloldott keményítőt.
  5. Amíg a krém kihűl, a tésztát kinyújtjuk egy sütőpapíron (hogy ne ragadjon az asztalhoz), majd kivajazott, kb. 20 cm átmérőjű formába tesszük, és 200 fokon 20 percet sütjük.
  6. A tölteléket és a krémet óvatosan összekeverjük.
  7. A kihűlt tésztát olvasztott csokoládéval bekenjük, a krémes tölteléket rákenjük, és a frissepreket a tetejére helyezzük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4861
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Marcipános epres torta
kingal 2 recept

Dániában egyik kedves kolléganőm kedveskedett ezzel a tortával, amikor sikeresen leadtunk egy projektet. Azóta ha epret látok, mindig ez a torta jut eszembe. Remek összhangban vannak az ízek, és minden falat igazi kényeztetés.

Hozzávalók

A tésztához

A bevonathoz

A töltelékhez

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?