r
Nosalty Logó

Bodzás-epres joghurttorta

Szekeres Lajosné Klári
Bodzás-epres joghurttorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

543
Kalória
12.7g
Fehérje
71.7g
Szénhidrát
23.5g
Zsír
143.1g
Víz
98.2g
Koleszterin
2.2g
Élelmi rost
47.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 543 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 3257 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 166 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    635.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    71.7 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    143.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 543 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.1 g

Zsír

  • Összesen
    141.3 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    589 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3811.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    1007 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    1415 mg
  • Nátrium
    1132 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    430.5 g
  • Cukor
    285 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    858.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    318 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    301 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    514 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    881 micro
Összesen 3257 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 166 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a barna cukorral kikevert tojássárgáját, végül hozzászitáljuk a sütőporos lisztet.
  2. A masszát kb. 22 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt sütőformába öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben 15 -20 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  3. Amikor kihűlt a tortalap, lehúzzuk a vele sült sütőpapírt.

Krém

  1. A tortakarikát ismét kibéleljük sütőpapírral. Visszatesszük bele a tortalapot, a szélét körberakjuk, kirakjuk a kicsumázott, felezett eperrel.
  2. A krémhez összekeverjük a cukrot, a bodzaszörpöt, a citrom levét, reszelt héját és a joghurtot, majd hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínt, végül az 1 dl hideg vízben megduzzasztott, majd (mikróban) forróra melegített zselatint.
  3. A krémet az előkészített formába töltjük óvatosan, hogy az eperszeletek ne mozduljanak el. Legalább 2-3 órára a hűtőbe tesszük dermedni.

Díszítés

  1. Tálalás előtt friss eper díszítjük, forró vízbe mártott késsel szeleteljük. Az epreket a tején megszórjuk kevés porcukorral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Fordított epertorta

Nincs csodásabb alapanyag az epernél, ami az egyik legjobb dolog a késő tavaszban. Mi imádjuk, mindenféle formában: most egy egy fordított epertortát készítettünk, ami a legnagyszerűbb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek