adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Piskóta készítése
-
4 db tojás
-
4 púpozott ek porcukor
-
4 púpozott ek finomliszt
-
5 csepp ételfesték
Krém készítése
-
3 bögre porcukor
-
20 dkg vaj
-
1 dl pezsgő
-
1 csomag vaníliás cukor
-
20 dkg eper
Hab készítése
-
3 db tojásfehérje
-
20 dkg porcukor
-
1 csipet só
-
1 kk fehérborecet
678
Kalória
6.1g
Fehérje
113.8g
Szénhidrát
22.8g
Zsír
69.1g
Víz
143.8g
Koleszterin
740mg
Élelmi rost
105g
Cukor
- 3% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 11% Zsír
Piskóta készítése
-
28g tojás35 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Krém készítése
Hab készítése
-
15g tojásfehérje8 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehérborecet0 kcal
Összesen
678
kcal
- 3% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 11% Zsír
Piskóta készítése
-
220g tojás277 kcal
-
80g porcukor310 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Krém készítése
-
540g porcukor2090 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
100g pezsgő83 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
200g eper60 kcal
Hab készítése
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g fehérborecet0 kcal
Összesen
5420
kcal
- 3% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 11% Zsír
Piskóta készítése
-
12.6g tojás16 kcal
-
4.6g porcukor18 kcal
-
4.6g finomliszt17 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Krém készítése
-
30.8g porcukor119 kcal
-
11.4g vaj82 kcal
-
5.7g pezsgő5 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
11.4g eper3 kcal
Hab készítése
-
6.9g tojásfehérje4 kcal
-
11.4g porcukor44 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g fehérborecet0 kcal
Összesen
310
kcal
- 3% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 22.8 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 144 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 195.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 113.8 g
-
Cukor 105 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 69.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 210 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 206 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 130 micro
Összesen
678
kcal
- 3% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.7 g
Zsír
-
Összesen 182.2 g
-
Telített zsírsav 107 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1150 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1560.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 118 mg
-
Kálcium 223 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 601 mg
-
Nátrium 513 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrát
-
Összesen 910.4 g
-
Cukor 840 mg
-
Élelmi rost 6 mg
Víz
-
Összesen 553.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1680 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 111 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 169 micro
-
Kolin: 632 mg
-
Retinol - A vitamin: 1652 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 329 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1037 micro
Összesen
5420
kcal
- 3% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 89.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 34 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 52 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 31.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
310
kcal
Elkészítés
Piskóta készítése
- A tojások fehérjét és sárgáját óvatosan szétválasztjuk.
- A fehérjét egy tálba öntjük. Habverővel felverjük a cukorral addig, amíg jó kemény lesz
- Majd hozzákeverjük a tojássárgáját, és cseppenként hozzáadjuk az ételfestéket.
- Ezután kerül bele a liszt, amit már fakanállal keverünk hozzá.
- Tortaformába öntjük, amit sütőpapírral bélelünk. Sütőbe tesszük, 10 percig nem nyitjuk rá a sütőt, 150 fokon sütjük negyed órát, ha kész és kihűlt, kettévágjuk.
Krém készítése
- 3 bögre porcukorhoz adjuk a 20 dkg vajat és a vaníliás cukrot.
- Ahogy keverjük, lassan adagoljuk a pezsgőt hozzá, látjuk, hogy milyen a krém, ha túl sűrű, adjunk hozzá még egy kis pezsgőt, nagyon finom, könnyű krémet kapunk.
Hab készítése
- Visszatesszük a tortakarikába a kettévágott tortalap felét, körbetesszük a felszeletelt eperrel, megkenjük a krémmel, egy nagyon picit hagyunk a tetejére, rá a másik tortalap, majd a megmaradt krémet vékonyan körbekenjük a tetején.
- A tojások fehérjét egy csipet sóval és egy kávéskanál fehérborecettel, porcukorral kemény habbá verjük, Akkor jó, ha már megáll a habverőn. A tojáshabot habzsákba töltjük, és a krém tetejére nyomkodjuk.
- Flambír pisztollyal megpirítjuk a torta tetején a tojáshabot.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 60 p
- Sütés ideje: 15 p
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Tepsi mérete: 26
Páromnak csináltam, mikor anno bemutatott a szüleinek, hozzájuk vittük, egyszerűen csodálatos a lágyan omló krém, málnával is szoktam készíteni. Akkor levettem a lábukról őket, azóta is felhőtlen a viszonyunk.