Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sülthabos-epres-pezsgőtorta

Sülthabos-epres-pezsgőtorta
Sülthabos-epres-pezsgőtorta
75 perc / előkészület: 60 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Páromnak csináltam, mikor anno bemutatott a szüleinek, hozzájuk vittük, egyszerűen csodálatos a lágyan omló krém, málnával is szoktam készíteni. Akkor levettem a lábukról őket, azóta is felhőtlen a viszonyunk.

hozzávalók / 8 adag

Piskóta készítése

Krém készítése

Hab készítése

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta készítése

  1. A tojások fehérjét és sárgáját óvatosan szétválasztjuk.
  2. A fehérjét egy tálba öntjük. Habverővel felverjük a cukorral addig, amíg jó kemény lesz
  3. Majd hozzákeverjük a tojássárgáját, és cseppenként hozzáadjuk az ételfestéket.
  4. Ezután kerül bele a liszt, amit már fakanállal keverünk hozzá.
  5. Tortaformába öntjük, amit sütőpapírral bélelünk. Sütőbe tesszük, 10 percig nem nyitjuk rá a sütőt, 150 fokon sütjük negyed órát, ha kész és kihűlt, kettévágjuk.

Krém készítése

  1. 3 bögre porcukorhoz adjuk a 20 dkg vajat és a vaníliás cukrot.
  2. Ahogy keverjük, lassan adagoljuk a pezsgőt hozzá, látjuk, hogy milyen a krém, ha túl sűrű, adjunk hozzá még egy kis pezsgőt, nagyon finom, könnyű krémet kapunk.

Hab készítése és összerakás

  1. Visszatesszük a tortakarikába a kettévágott tortalap felét, körbetesszük a felszeletelt eperrel, megkenjük a krémmel, egy nagyon picit hagyunk a tetejére, rá a másik tortalap, majd a megmaradt krémet vékonyan körbekenjük a tetején.
  2. A tojások fehérjét egy csipet sóval és egy kávéskanál fehérborecettel, porcukorral kemény habbá verjük, Akkor jó, ha már megáll a habverőn. A tojáshabot habzsákba töltjük, és a krém tetejére nyomkodjuk.
  3. Flambír pisztollyal megpirítjuk a torta tetején a tojáshabot.
  • sütési hőfok: 150°C
  • tepsi mérete: 26 cm
  • költség: 3000 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 524
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mbernadett

Mióta szakács: 2016.03.04.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Piros Sütis Receptverseny, Szerelemtorta receptverseny
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vajkrémes epres torta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

beailles
beailles Fri, 2017-06-16 09:03

Elkészítettem a krém valami isteni :) ,sok sikert ,megérdemelnéd

acssandor2
acssandor2 Sun, 2017-06-11 11:34

Csodás ,a pezsgőkrém ,igazán ide vág ,szerelem tortát kértek ,hát a pezsgő meg az eper megadja a módját ...remélem sikerül megnyerni

678
tojás 4 db
porcukor 4 púpozott ek
finomliszt 4 púpozott ek
ételfesték 5 csepp
porcukor 3 bögre
vaj 20 dkg
pezsgő 1 dl
vaníliás cukor 1 csomag
eper 20 dkg
tojásfehérje 3 db
porcukor 20 dkg
1 csipet
fehérborecet 1 kk