r
Nosalty Logó

Maradona kedvenc spagettije

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Gréti
Maradona kedvenc spagettije
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A szóráshoz

Összesen 673 kcal
  • 12% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A szóráshoz

Összesen 2694 kcal
  • 12% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A szóráshoz

Összesen 406 kcal
  • 12% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1041 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    520 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    336 micro
Összesen 673 kcal
  • 12% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.8 g

Zsír

  • Összesen
    75.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4164.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    333 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    306 mg
  • Foszfor
    1097 mg
  • Nátrium
    2082 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    420.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    412 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1284 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1140 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1343 micro
Összesen 2694 kcal
  • 12% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    627.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 406 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Tegyünk fel egy fazék vizet forrni, kicsi kevesebbet a szokásosnál. A tészta főzéséhez használt főzővízből majd el kell tenni 1-2 bögrével! Amikor a víz felforrt, adjunk hozzá egy kis sót és dobjuk bele a tésztát a csomagoláson feltüntetett idő feléig főzzük, mivel majd a serpenyőben fő készre.

A szószhoz

  1. Egy tapadásmentes serpenyőben egy-két evőkanál olívaolajon pirítsuk meg a zsemlemorzsát. Miután elzártuk a tüzet, körülbelül 30 másodperc múlva adjuk hozzá a reszelt parmezán sajtot, és keverjük össze vele, majd a serpenyőből kivéve tegyük félre.
  2. A már kissé kihűlt serpenyőben olívaolajon a felszeletelt fokhagymát és a chili paprikát, közepes lángon összeforgatjuk, ameddig elkezd sercegni, vigyázzunk gyorsan megég!

A szóráshoz

  1. Most jöhet a tészta főzővize, egyelőre csak egy csészével, aztán kb. 4-5 perces főzés után a tészta, szűrjük le, és tegyük a serpenyőbe, hogy ott befejezzük a főzést a fokhagymás-chilis-főzővizes szósszal, amihez mehet még egy kis parmezán, amivel krémesítjük.
  2. Ha tudjuk, dobjuk fel és úgy forgassuk a serpenyőben, a lényeg az erőteljes keverés, hogy emulziót jöjjön létre. Ha kevésnek bizonyulna a folyadék, adjunk hozzá még a félretett főzővízből, hogy jó szaftos legyen. Amikor a tészta al dente és a szósz is krémes, bevonja a tésztát mindenhol, akkor lehúzzuk tűzről a serpenyőt, és a frissen aprított petrezselyemmel megszórjuk, keverjük az egészet.
  3. Tálaláskor mehet a tetejére még petrezselyem, és a parmezános zsemlemorzsa. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 5155
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 09.

Ajánló

Pankó morzsával a legfinomabb, próbáljátok ki!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Minél délebre utazunk az olasz csizma ’szárán’, annál egyszerűbb és nagyszerűbb fogásokat találunk az éttermek menüjében. Ez a finomság a most nemzeti bajnokká vált Nápoly egykori focicsillagának, Diego Maradonának a kedvenc spagettije. Tulajdonképpen egy sima aglio e olio chilivel és egy kis csavarral: parmezános pirított morzsával és petrezselyemszórással.

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek