Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Maradékmentő sonkás kenyér

Maradékmentő sonkás kenyér
Maradékmentő sonkás kenyér
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mi legyen az utolsó három szelet húsvéti füstölt sonkával? Hogyan lehet elosztani igazságosan, hogy a család minden tagjának jusson, és még jól is lakjon belőle? Itt ez a maradékmentő, sonkás kenyér recept, amely "2 in 1", a sonka apróra vágva, ott van minden szelet kenyérben. Így mindenkinek jut sonka és kenyér is úgy, hogy éhes sem marad. 

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Fogyaszthatjuk kevés vajjal, zöldséggel, de önmagában is finom!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt keverjük ki egy kanál cukorral, liszttel és kevés langyos vízzel. Amíg felfut, addig a füstölt sonkát vágjuk nagyon apró kis kockákra. (Vagy aki gyorsabban szeretné megoldani, tegye aprítógépbe. De felesleges sietni, az élesztőt így is meg kell várni!)
  2. Mérjük ki a kétféle lisztet, szitáljuk a tálba, öntsük rá a kefirt, a felfutott élesztőt, a sót és a sonkát. A dagasztáshoz készítsünk magunk mellé egy bögrényi langyos vizet, amiből annyit használjunk, hogy gyúrható legyen a tészta. Alaposan dagasszuk meg, majd letakarva hagyjuk a duplájára kelni.
  3. A megkelt tésztát gyúrjuk át újra, osszuk kétfelé, és formázzunk belőle két hosszúkás kenyérkét. Hagyjuk pihenni kb. 20 percet.
  4. A sütőt melegítsük elő, a kenyérkéket kenjük át sós vízzel, tegyük sütőzacskóba, majd a sütőbe. (Jobban megtartja a kenyér a formáját, ha egy - a kenyérnek megfelelő méretű -cseréptálba vagy vastepsibe tesszük.) A tésztánk 180 fokon 35-40 perc alatt készre sül.
  5. Ha megsült, vegyük ki a sütőzacskóból, és rácsra téve hagyjuk kihűlni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 397
elküldve: 0
receptkönyvben: 3
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

giuliettalupa

Mióta szakács: 2019.07.13.
60 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
szezon: tavasz
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

Sonkás vekni

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

378
finomliszt 25 dkg
rétesliszt 30 dkg
főtt sonka 6 dkg
kefir 2 dl
friss élesztő 2.5 dkg
víz 1 dl
cukor 1 ek
3 kávéskanál