Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Köménymagos töltött kenyérkék

Köménymagos töltött kenyérkék
Köménymagos töltött kenyérkék
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi laktató ételt akartunk enni.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt fél dl langyos tejben - amibe beletettük a cukrot - összekeverjük.
  2. Amikor felfutott az élesztő, hozzáadjuk a lisztet, sót, olajat, tojást, és annyi langyos tejet, hogy lágy tésztát kapjunk.
  3. Jól összedolgozzuk, meleg helyen duplájára kelesztjük.
  4. A füstölt szalonnát, és hagymát apró kockákra vágjuk, és a tűzön megdinszteljük.
  5. A kelt tésztát kinyújtjuk, 4 felé vágjuk, minden tésztára teszünk hagymás szalonnát, juhtúrót, szalámit.
  6. Felhajtjuk a kenyérkéket, a tetejét megkenjük tojássárgájával, és teszünk rá a hagymás szalonnából.
  7. Forró sütőben készre sütjük.


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 412
elküldve: 1
receptkönyvben: 53
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

GyörgyiKonyhája

Mióta szakács: 2012.08.12.
140 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

köménymagos kenyérke, töltött kenyérke, kenyérke

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1269
finomliszt 50 dkg
köménymag 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl
élesztő 2.5 dkg
tojás 1 db
tej 2 dl
cukor 0.5 teáskanál
tojássárgája 1 db
füstölt szalonna 10 dkg
szalámi 10 dkg
juhtúró 10 dkg
tejföl 175 g
trappista sajt 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 1 ek