Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kecskesajtos kenyér

Kecskesajtos kenyér
Kecskesajtos kenyér
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Modern, rohanó világ és ócska bolti készételek idejét éljük. Ilyen például a kenyér. Egyik legjobb háztartási "befektetésünk" egy kenyérsütő gép volt :). Akinek még nincs, feltétlenül szerezzen be egyet, az ára - minden szempontból - rekord idő alatt megtérül! 
Ehhez vettem karácsonykor, mikor legutóbb Magyarországon jártam, egy receptes könyvet, hogy ne mindig ugyanazt az 5 féle kenyeret süssük, ami a gyári "receptkönyvben" van...
Ezeket próbálgatom, tökéletesítgetem, és a legjobbakat megosztom Veletek :).

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Akinek nincs kenyérsütő gépe, kézzel is dagaszthatja. Nem tudom sajnos pontosan, mennyi ideig dagad, és sül; itt az oldalon találtam néhány kenyérreceptet: kb. 40 perces alul-felül sütés, 170-180 °C-on - bár ez sem szentírás, mert minden sütő más.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Öntsük először a folyadékokat (a vizet, tejet és az olajat) a keverőtálba.
  2. Ebbe kerül a só és a cukor.
  3. Adjuk hozzá a lisztet és a pirospaprikát.
  4. Morzsoljuk a lisztre az élesztőt úgy, hogy lehetőleg ne érintkezzen az olajjal.
  5. Válasszuk ki a megfelelő programot (az én gépemen ez a 2-es, fehér kenyér- vagy franciakenyér-program, gépenként változik). Beállítjuk 1 kg-os kenyér sütésére, valamint a kenyérhéj színét ízlés szerint választjuk meg.
  6. Amíg a gép keveri a hozzávalókat, feldaraboljuk a sajtot.
  7. Amikor a gép sípol, hozzáadjuk a tésztához a sajtot és a fokhagymát.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 593
elküldve: 1
receptkönyvben: 48
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Moncsa

Mióta szakács: 2010.10.07.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: köret

egyéb elnevezések

fehér kenyér, kenyérsütő gépben készült kenyér kecskesajttal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kecskesajt
kecskesajt / kecskesajt Thu, 2011-04-21 10:18

Én is imádom a kenyérsütő gépemet, valóban megfizethetetlen.
A kecskesajt pedig a gyengém...
Mindenképpen ki fogom próbálni és várom, hogy megoszd a többi jóféle receptedet is!

M0ncsa
Moncsa / M0ncsa Thu, 2011-04-21 10:26

Szia Kecskesajt :)

Koszonom, igyekszem ;) Ezen kivul meg ket kenyer-receptet toltottem fel, csak az adminokra var. Nezz ra neha a profilomra, en sem tudom, mikor teszik fel. Es megigerem, hogy felrakom a mogyoros kenyeret is (az a parom kedvence), ha egyszer vegre nem esik ossze a teteje :D (meg nem jottem ra, mi a baja: tul sok viz vagy cukor vagy eleszto?!)

769
víz 315 ml
tej 30 ml
olívaolaj 1.5 ek
cukor 2 csapott ek
2 kávéskanál
finomliszt 600 g
fűszerpaprika 1 ek
friss élesztő 20 g
kecskesajt 180 g
fokhagyma 1 gerezd