Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Maradékból készült pogácsa

Maradékból készült pogácsa
Maradékból készült pogácsa
65 perc / előkészület: 35 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én, amit a hűtőben találtam szalámi maradék, tepertő maradék, s még kukoricalisztem is volt, így új köntösbe öltöztettem a fűszerek hozzáadásával a tepertős pogit. Minden, amiből kicsi volt, még a reszelt sajtot is beletettem, s lám egy finom pogit kaptam belőle.

Tetejét én lecsószafttal kentem meg, és így szép piros lett a teteje, külön nem paradicsomszószoztam.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A kenéshez

ajánlat

Mindenkinek, hisz mindig marad valami húsféle és tejtermék is, így újra fel tudjuk használni, s nem kell a szemetesben landolnia...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszteket egy mély tálba öntjük, közepébe mélyedést készítünk, ebbe tesszük a cukrot, sót, élesztőt, és a tej felét ráöntjük, 5 percet állni hagyjuk, közben a vöröshagymát lereszeljük, s a fokhagymát összezúzzuk, s a hozzávalókkal együtt jól összedolgozzuk. Majd meleg helyen 10 percet állni hagyjuk.
  2. Lisztezett gyúródeszkán két ujjnyi vastagra nyújtjuk, és 1 evőkanál olajjal megkenjük, mint a zsebkendőt összehajtjuk, és 5 perc pihentetés után újra két ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét hegyes késsel bevagdossuk, és közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, de ne szorosan. Majd tetejét paradicsomos szósszal megkenjük. (Én lecsó szafttal kentem meg!)
  4. Előmelegített sütőben 200 fokon készre sütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38x36 cm
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 721
elküldve: 1
receptkönyvben: 48
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabimami58

Mióta szakács: 2012.04.06.
139 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból, maradék tejtermékből
kategória: pogácsa
fogás: hideg előétel
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

löncshúsos pogácsa, tepertős pogi, mindent bele pogácsa

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

734
finomliszt 40 dkg
kukoricaliszt 30 dkg
sajt 5 dkg
felvágott 10 dkg
margarin 5 dkg
tepertő 10 dkg
majoranna 1 kk
bors 2 csipet
4 dkg
tojás 1 db
cukor 2.5 g
élesztő 5 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 2 gerezd
tej 2.5 dl
napraforgó olaj 1 ek
paradicsomszósz 2 ek