r
Nosalty Logó

Burgonyás lángos 5.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Burgonyás lángos 5.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A sütéshez

Összesen 661 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A sütéshez

Összesen 2643 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A sütéshez

Összesen 314 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 661 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.9 g

Zsír

  • Összesen
    114.6 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1182.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    618 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    343.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    187.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 2643 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 314 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos tejbe beleaprítjuk az élesztőt, és beleszórjuka cukrot. Letakarjuk, és pár percig várunk vele.
  2. A lisztet mély tálba tesszük, sózzuk, és a kovászt beleöntjük, a krumplival együtt jól kikeverjük. Hogy fényesebb legyen, 1 ek olajat is tegyünk hozzá.
  3. Kelesszük kb. 30 percen át.
  4. A zsírt jól forrósítsuk fel, és nyújtsuk ki a tésztát, vágjuk megfelelő nagyságúra, és süssük ki.
  5. Ha kell, sózzuk még meg.
  • Sütés ideje: 2 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 38
  • Össznézettség: 52863
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 06.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Imádjuk a lángost, őszi-téli estéken bőven sajttal-tejföllel és fokhagymával a legfinomabb.

Hozzászólások (6)

Törölt felhasználó

Valahogy ez nagyon guszta, ezzel a szabálytalan négyszög? formával! Szép rusztikusak lettek! Kipróbálom. Üdv: Mrs Smith

Rehócsin Alexandra

Sziasztok!Valaki megírná nekem hogy kb hány darab lesz ebb?l a tésztából?

Törölt felhasználó

  Szuper volt, megcsináltuk, elfogyott :D Köszönöm!

Törölt felhasználó

Köszönöm a receptet, megcsináltam (expressz éleszt?vel) leírhatatlanul jó lett. Receptkönyvbe vettem (de felesleges volt, mert felejthetetlen) Még délután hidegen is nagyon finom, csak úgy magába.

Aaaniii

Nagyon jó lett a lángos, picit több tej kellett hozzá, mert száraznak ítéltem a tésztát, de gondolom a liszt és a krumpli minôsége-fajtája nagyban befolyásolja. Nekem 25 db lett belôle.

evetke75

Nagyon finom!

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek