r
Nosalty Logó

Mangós tojásfészek baconkosárban

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mangós tojásfészek baconkosárban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1129 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2260 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 197 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    52.2 g

Zsír

  • Összesen
    87.5 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    699 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2975.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    442 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    710 mg
  • Nátrium
    1673 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    354.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    531 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    501 mg
  • Retinol - A vitamin:
    494 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    406 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    956 micro
Összesen 1129 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    104.4 g

Zsír

  • Összesen
    175 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1398 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5951.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    883 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    1421 mg
  • Nátrium
    3346 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    709.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1062 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    296 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    1001 mg
  • Retinol - A vitamin:
    988 micro
  • α-karotin
    135 micro
  • β-karotin
    812 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1911 micro
Összesen 2260 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    520.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    225 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 197 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát előző nap áztassuk be medvehagyma párlatba, a mangót pedig kápia párlatba. A vöröshagymát vágjuk finomra, majd pirítsuk meg vajon. Adjuk hozzá az apróra vágott paprikát, paradicsomot, gombát és a felszeletelt házi kolbászt.
  2. A tojások sárgáját válasszuk szét a fehérjétől, de úgy, hogy a sárgái külön-külön edénybe kerüljenek. A fehérjét verjük fel kemény habbá, majd óvatosan keverjük hozzá az előbb elkészült ragut.
  3. Szalonnával béleljük ki a muffinformát úgy, hogy a lehető legjobban fedje és egy fészket képezzen, majd kanalazzuk bele a fehérjét, képezzünk kis mélyedést a tetején, és rakjuk bele a tojássárgáját. Szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal, majd felkockázott aszalt mangóval díszítsük.
  4. Előmelegített sütőben kb. 185°C-on addig süssük, míg a sajt meg nem pirul a tetején, ez kb. 15-20 perc sütőtől függően.
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 219
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ha már unjuk a tojást minden ismert formában, feldobhatjuk pár, a hűtőben található egyszerű alapanyaggal és fejedelmi lakomává varázsolhatjuk párlatok segítségével.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!