Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sóskás-baconös gnocchi márványsajt-krémmel

Sóskás-baconös gnocchi márványsajt-krémmel
Sóskás-baconös gnocchi márványsajt-krémmel
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Akkor ettem először ezt az ételt, mikor Kingusnál, a húgomnál voltam kint Angliában. Az Ő kisfia, Jamie-ke is egy örökmozgó, ráadásul akkor volt a 9. hónapban, Danikát, az azóta már világra jött, újabb kis unokaöcsimet várta. Így aztán nem sok kedve, ideje van az ember lányának főzőcskézni. Mutatott pár villámgyorsan elkészíthető finomságot, köztük ezt is. Szerelem volt első ízlelésre! Minden összetevőjét imádom külön-külön is, egyben pedig világbajnok!
VALÓJÁBAN NEM ÚGY NÉZ ÁM KI, MINT A FOTÓN, hanem sokkal jóképűbb ez a kaja. Csak nekem most nem volt itthon leveles sóskám, viszont volt a mélyhűtőben püré formában, ráadásul rögtön 400 g, azt dobtam rá. Ennek a mennyiségnek és állagnak köszönhető ez a... Háttt.... pikáns szín. :-) De az íze így is jó lett, és ez a lényeg. :-D

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Márványsajt-krémet vagy legalább efféle sajtkrémet ritkán kapni. Én ezúttal úgy oldottam meg, hogy vettem 200 g márványsajtot, amit nemes egyszerűséggel összeturmixoltam egy kis doboz natúr joghurttal. Voilá! Tökéletesen helytállt ez a megoldás is. :-) A konyhában fő a rugalmasság. És, ha már itt tartunk: ha nem kapunk gnocchit, főzhetünk helyette otthon krumplis nudlit vagy akár csak egyszerű galuskát is. Utóbbi esetben ugyan nem lesz annyira laktató, de akkor max. többet eszünk belőle. :-)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gnocchit forrásban lévő, enyhén sós vízbe téve kb. 3 perc alatt megfőzzük.
  2. A szeletelt bacont (amit én még keskeny csíkokra vágtam) süssük ropogósra kevéske olajon egy magasabb falú, kicsi edényben/serpenyőben.
  3. Adjuk hozzá a leveles (előzőleg valamelyest felaprított) sóskát, és kevergessük egy-két percig, míg jól összeesik.
  4. Öntsük nyakon a kéksajtos krémmel/krémsajttal, keverjük jó simára, majd öntsük le vele a leszűrt gnocchit. Kész is! :-)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 235
elküldve: 1
receptkönyvben: 62
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Zit

Mióta szakács: 2009.06.15.
51 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
babakonyha: baba 18-24 hónap
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sóskás gnocchi, márványsajtos-sóskás nudli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

697
gnocchi 1 kg
bacon 6 szelet
sóska 100 g
kéksajt 200 g
tej 4 ek
napraforgó olaj 1 teáskanál