Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás rizsfelfújt mézes habbal

Mandulás rizsfelfújt mézes habbal
Mandulás rizsfelfújt mézes habbal
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonyi ízvilág, nem csak téli napokon.

hozzávalók / 4 adag

Mandulás rizsfelfújthoz

Mézes habhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A riszt megmossuk, és a tejjel, cukor felével és sóval feltesszük főni. Belereszeljük egy fél citrom héját. Alacsony lángon, néha megkevergetve 30 percig főzzük.
  2. Közben a mazsolát annyi rumba áztatjuk, ami ellepi, és a mandulastiftet jól megpirítjuk. A tejszínt a cukorral, tojással, fahéjjal, mandulával és mazsolával összekeverjük. Majd ha kész a rizsünk is, azzal együtt alaposan átkeverjük.
  3. A formánkat kis vajjal kikenjük, beleöntjük a rizses masszát, és 220 C-on, előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük. Akkor kész, ha már szép barna színt kapott a teteje.
  4. Tálalás előtt a habtejszínt verjük fel a mézzel, amit a rizsfelfújt mellé tálalunk, megszórva fahéjjal.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 412
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Julie

Mióta szakács: 2010.03.03.
67 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Mandulás rizskoch, rizsfelfújt mézes habbal, mandulás rizsfelfújt mézes tejszínhabbal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

K_Atica01
Katica / K_Atica01 Thu, 2014-09-18 18:43

Kedves Julie!
Nagyon guszta a sütid...egy valamit viszont nem értek...Milyen tejet írsz a tejszínnel való összekeveréshez?...itt nem a minőségre,hanem a mennyiségre gondolok,mert egyszer már elhasználtad a rizs főzéséhez.

Jutti
Julie / Jutti Fri, 2014-09-19 15:19

Kedves Katica!
Köszönöm az észrevételt, javítottam. :) Sokszor egy gondolattal előrébb járok.

1062
rizs 25 dkg
tej 1 l
porcukor 5 dkg
mandulapehely 10 dkg
mazsola 10 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
tojás 1 db
főzőtejszín 5 dl
1 csipet
fahéj 1 tk
rum 5 ek
méz 1 teáskanál
habtejszín 3 dl