Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rizskoch 2.

Rizskoch 2.
Rizskoch 2.
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (91)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tartalmas levesek mellé ajánlom. Szerintem házi sárgabarack lekvárral a legfinomabb.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet és a vizet egy lábasba öntjük. Hozzárakjuk a rizst, cukorral ízesítjük. Beledobjuk a vanília rudat (vagy a vaníliás cukrot).
  2. A rizst megfőzzük és kihűtjük.
  3. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját belekeverjük a már kihűlt rizsbe. A tojásfehérjét  kemény habbá verjük és óvatosan hozzákeverjük a rizshez.
  4. Egy magasabb falú tepsit kivajazunk, kilisztezünk  és ebbe öntjük bele a masszát.
  5. Közepesen meleg sütőben aranybarnára sütjük.
  6. Lekvárral tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 275 973
elküldve: 62
receptkönyvben: 3 535
elkészítve: 266/354
Facebookon megjelent: 1

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rizsfelfújt

Hozzászólások (91)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hexecristin
Hexecristin Tue, 2016-10-18 14:02

Köszönöm a receptet :) Nekem az lenne a kérdésem, hogy miért kell a rizst kihűteni, ha úgyis meleg sütőbe rakjuk?

b-n
b-n Tue, 2014-09-23 13:02

Az ősz első napja. Szeles, hűvös, ha belegondolok 2 napja még a Balcsiba lógattam a lábam .....nem gondolok bele ...na ilyenkor sütni kell... valami finomat és édeset! Pl. ezt. :)
Egy tipp: ha túl híg én pár kanál búzadarát főzök a rizsbe, ha túl kemény, akkor tejjel és tejszínnel hígítom. Különben meg mindenhogy jöhet! :)

bernatp
bernatp / bernatp Tue, 2014-09-02 07:30

Nagyon finom, és kitűnő az állaga! De, aki édesen szereti, az 6-8 dkg cukrot nyugodtan tegyen bele.

Szilviaa
Szilviaa Fri, 2014-08-01 19:13

Nagyon jól sikerült, szuper recept. Épp, mint anno a nagymamámé. Holnap viszek is papámnak belőle. Odáig lesz.
Köszi!

NovakAndi
NovakAndi / NovakAndi Wed, 2014-02-05 19:53

Szia Kiki, életem első rizskoch-ját majd' 40 évesen sikerült elkészítenem, a te recepted alapján. Nagyon finom lett, kicsit mondjuk átalakítottam, 4 ek eritritet tettem bele cukor helyett, (mivel 1 ek-al nem éreztem elég édesnek, mondjuk legközelebb 3ek is elég lesz), ill kevertem bele aszalt áfonyát, a tetejére pedig szeletelt mandulát szórtam. A gyerekek épp most falatozzák, nagy sikere van!!!
Köszi a receptet!!!!
Andi

Adruskah
Adruskah Mon, 2014-01-13 18:41

Koszonom a receptet, nagyon finom volt!! Maskor is biztos elfogom kesziteni. :)
Tovabbi szep napot es jo sutest-fozest!!:)

le convecteur temporel
convecteur temporel / le convecteur temporel Sun, 2014-01-12 21:01

Ez annyira finom lett! Vasárnapi ebédre készítettem, és a nagypapám, aki már szegény nem tud sokat enni, és jó sovány is, csak úgy lapátolta magába, időnként felocsúdva, hogy "ez milyen finom!"! Köszönöm a receptet!

Sz-Lena
Sz-Lena Sun, 2014-01-12 14:05

Valami rizseset szerettem volna ma készíteni és erre esett a választásom... mondhatom, nem volt rossz döntés. Hihetetlenül finom! Házi eper lekvárral ettem... Köszönöm, hogy megosztottad velünk ezt a finom receptet !

katuska82
katuska82 Sun, 2014-01-05 15:53

Tudna nekem segiteni valaki abban hogy mitől kemény a teteje nekem mindig sütés után?

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Mon, 2014-01-13 19:04

Lehet, hogy egy kicsit megégnek a tetején a rizsszemek. Esetleg ha már szépen barnul a teteje érdemes lefedni egy fóliával. Üdv Kiki

ifarsang
ifarsang Sun, 2014-01-05 14:30

Köszönjük! Nagyon jó! Gyermekkorom illatai, ízei. És házi málnaszörppel (is finom!!). ;-)

apus112
apus112 Wed, 2013-07-10 14:36

ami ki maradt az a mazsola nálam kihagytatlan persze csoki mázzal is fincsi

habriju
habriju Sun, 2013-01-06 13:35

Sziasztok!
Milyen állagú a rizses keverék, amikor a tepsibe öntjük? Nekem elég folyós lett és nem tudom jó lesz-e így. A habot nagyjából kevertem el benne, hogy ne törjön össze és így a sütőben nézegetve a tetején van a hab, a rizses "cucc" pedig alul. Kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz életem első rizskoch-ja?! Mindenesetre a család már nagyon várja, hogy kész legyen, isteni az illata! :-))

judit23
judit23 Sun, 2012-12-02 09:55

Sziasztok!
Tegnap elkészítettem én is. Diónyi vajjal és egy citrom levével gazdagítottam. Nagyon finom lett! köszönöm a receptet és biztos, hogy többször is elkészítem mert finom, egyszerű és ma reggel is puha!:)üdv

galiné jutka
galiné jutka Fri, 2012-11-30 14:32

Most sül a süti, én vanilia sodót szoktam mellé adni, de mindenhogy nagyon finom.

Disi
Disi Thu, 2012-10-18 14:20

Most vettem ki a sütőből. Ez volt az első rizskochom, de tuti nem az utolsó, isteni lett! Köszönöm :-)

Nini82
Nini82 Thu, 2012-04-12 14:44

Szia Kiki! Még sosem készítettem rizs felfújtat, és lenne pár kérdésem. Mennyi idő alatt fő meg a rizs, valamint van valamilyen rizsfajta (márka) amit nagyon ajánlanál? Puhára kell főzni? Válaszod köszönöm!

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Thu, 2012-04-12 16:56

Szia! Puhára kell főzni. Én ált. SOS rizst szoktam használni, de ehhez sztem mindegy, hogy milyen márkájú rizst használsz. Úgy készítem, hogy beleteszem a tejbe a rizst, vaníliát és egy kis cukrot (1 ek) és fedő alatt lassan felforralom, majd lekapcsolom a főzőlapot és rajtahagyom a tejberizst. (Nem szabad emelgetni a fedőt és akkor gőz alatt megpuhul, kb. 15-20 perc alatt kész) Üdv Kiki

Nini82
Nini82 Sun, 2012-04-15 20:03

Mennyei lett, nagy sikert aratott, csak "sajnos" elfogyott! Megkaptam hozzá az utasítást is: legközelebb dupla adagot kérünk Anya!!! Köszönöm Kiki!

Magdi7911
Magdi7911 Wed, 2012-03-21 11:11

Már folyamatban van az elkészítése, az illata nagyon fincsi :-)

RiBri
RiBri Tue, 2012-02-28 21:35

Sziasztok!
Most sül a sütőben,remélem fini lesz. :)
Készen lett és nagyon finom!
Köszi a receptet! :)

zulu02
zulu02 Fri, 2012-02-17 21:15

Életem első rizskoch-ja nagyon finomra sikeredett!!!Köszönöm a receptet!!:)

FülöpMyra
FülöpMyra Thu, 2012-01-19 13:45

Nagyon szépen köszönöm én is ezt a CSODÁLATOS receptet. Mennyei rizskochot ebédeltünk ennek köszönhetően! :)

ildi pipi
ildi pipi Thu, 2011-11-17 15:53

Ma megcsináltam nem tudtam megvárni,hogy kihűljön melegen ettünk.Nagyon jó sikerült és nagyon finom.Köszi a jó receptet.üdv Ildi Pipi

öregnémber
öregnémber Fri, 2011-10-28 10:58

Sziasztok!
Most van a sütőben, sacianya ötletét felhasználva, alma került középre és mivel maradt a héten készült diós tésztához darált pörkölt dióból, még azt is rászórtam az alma tetejére, ahogy Katrin javasolta. Várom a végeredményt, főleg, mivel életem első rizsfelfújtját készítem :)

461
tej 1 l
víz 1 dl
rizs 25 dkg
cukor 1 ek
vanília 1 db
tojás 5 db