r
Nosalty Logó

Rizskoch 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rizskoch 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 461 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1840 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 112 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    769.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 461 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3076.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    1286 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    717 mg
  • Nátrium
    850 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    249.6 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    317.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    691 micro
  • Kolin:
    711 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1217 micro
Összesen 1840 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 112 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet és a vizet egy lábasba öntjük. Hozzárakjuk a rizst, cukorral ízesítjük. Beledobjuk a vanília rudat (vagy a vaníliás cukrot).
  2. A rizst megfőzzük és kihűtjük.
  3. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját belekeverjük a már kihűlt rizsbe. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan hozzákeverjük a rizshez.
  4. Egy magasabb falú tepsit kivajazunk, kilisztezünk és ebbe öntjük bele a masszát.
  5. Közepesen meleg sütőben aranybarnára sütjük.
  6. Lekvárral tálaljuk.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 27
  • 7 napos nézettség: 243
  • Össznézettség: 305766
  • Feltöltés dátuma: 2008. október 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tartalmas levesek mellé ajánlom. Szerintem házi sárgabarack lekvárral a legfinomabb.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Igaz, igy is nagyon finom. Próbáld ki következöképpen: a tejberizshez tehetsz reszelt citrom- vagy narancshéjat és természetesen a van. cukrot. Egy részt öntsél egy kivajazott pl. üvegformába (ca. 2 cm magasan), erre tegyél durvára vágott diót vagy mandulát, kb. 5 dkg-t, egy evökanál cukrot, és erre a maradék tejberizst. Aranybarnára sütni. Ugy szeletelni, mint egy tortát. A tányéron tehetsz mellé narancsszeleteket és egy kis halom tejszint. A tejszinnek a tetejére mint dekoracio a narancshájából vékony csikokat helyezni. Ezt lehet variálni meggybeföttel is. Jó étvágyat!

Törölt felhasználó

Köszönöm a tippet! Ki fogom próbálni. üdv kiki

Törölt felhasználó

Én is hasonlóan csinálom,csak azzal akülönbséggel,hogy 5 tojás fehérjét felverem cukorral jó kemény habbá. Ezt a tepsibe rakott Rizskoch tetejére rakom. Ezzel együtt sütöm meg.próbáljátok ki nagyon finom. Üdv Éva

Törölt felhasználó

Köszi az ötletet, ki fogom próbálni! Üdv: Kiki

Törölt felhasználó

A rizskoch mellé én a borsodót szeretem a legjobban :D http://www.receptmania.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=1515&Itemid=26

Törölt felhasználó

Tegyetek a f?v? rizshez fél rámat, nem ragad össze és ízesebb lesz,nem kell megvárni,hogy h?ljön a rizs lehet melegen is össze dolgozni.Ne kinlódjatok zsírozással lisztezéssel,szilikonos süt? papír(130ft).Süt?por egy fél,hogy magasabb legyen a süti,és egy citrom reszelt héja.

szertelen

sziasztok lekváros buktát szeretnék csinálni akinek van jó receptje irjon

Törölt felhasználó

Szilvalekváros bukta van a receptjeim között, szerintem próbáld ki !!! üdv kiki

Törölt felhasználó

Köszönöm!!Az unokám és én csináltuk a Mamának csak-csak jutott!Nagyon finom lett.

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen!!!!! üdv kiki

Törölt felhasználó

megcsinaltam nagyon finom lett ,margarint is tettem bele eruska javallatara, meg meg mazsolat megbefottet besuritettem egy kis suritovel nem tudom magyarorszagon hogy hivjak de biztosan lehet kapni azt hiszem burgonyaliszt,tettem bele rum aromat es a rumos meggyes szoszt adtam rizsfelfujhoz kemenyre vert tejszinhabbal.Nagyon unnepien nezett ki es fincsi volt. orulok a jo hazai recepteknek.Jo fozocskezest!

Törölt felhasználó

Ezt is kipróbálhatjátok.Elkészitjük a késsz alapot majd a fele masszát öntjük a tepsibe és gyümölcsöt teszünk atetejére.(körte,alma,mangó,szamóca,?.barack)ki mit szeret és engedhet meg magának.Én almát és barackot raktam.Majd ráöntjük a massze másik felét és arynbarnára sütjük.Nagyon ízletes ez is.

Törölt felhasználó

Sziasztok! olyan kérdésem lenne a sütivel kapcsolatban, hogy kb. mennyire n? meg a sütés során?2x 3x 4x akkora lesz, mint a tepsibe öntött tészta? más esetleg? :)el?re is köszi a választ.

Törölt felhasználó

Szia! Kb duplájára, talán. (De inkább kicsit kevesebbel). üdv kiki

Törölt felhasználó

köszi a gyors választ. :) azért volt fontos, mert az az elvetemült ötletem támadt, hogy muffinformában sütöm meg... szurkolj! :D

Törölt felhasználó

Szerintem nem lesz egyszer? kiszedni bel?le, de remélem tévedek. Hajrá! üdv kiki

essoka

tegnap elkészítettem és meg kell, hogy mondjam isteni finom lett és nagyon könny? a textúrája! A leírt hozzávalókon felül fahéjdarabokat tettem bele. Nagyon fincsi :)

Törölt felhasználó

Dédike nagyon finoman készitette, de nekem soha nem sikerül olyan finomra, remélem végre serencsém lesz7

Törölt felhasználó

  köszönöm a receptet, ma elkészítettem, és mindenkinek ízlett :)

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen! üdv kiki

Briga73

Múlt héten csináltam és nagyon jó lettek .Nagyon hamar elfogytak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek