Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás-almás répasaláta

Mandulás-almás répasaláta
Mandulás-almás répasaláta
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még a harmadév kezdete előtt visszatértem Durham-be, mert nagyon kell tanulni, de a város tök kihalt, alig találni elvétve egy-egy kollégát. Hál' Istennek egyik kedves lakótársam is megérkezett, és valamelyik este a szokásos magányos-csokievős Jóbarátok-maratonunk helyett csatlakoztunk a szomszédságból összesereglett erasmusos-végzős társaság vacsipartijához. A hűtőben-szekrényben talált hozzávalókból, a Chili & Vanília egyik receptje alapján improvizáltam a salátát, nekem nagyon ízlett! :)

hozzávalók / 4 adag

A salátához

Az öntethez

ajánlat

Tudom, hogy nem mindig akad szarvasgombás olívaolaj a házban... de biztos, hogy ízesítetlennel is nagyon finom! Biztos jó lehet dióolajjal meg egyéb ilyesmikkel is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt bekapcsoljuk, a répákat megpucoljuk, hosszában és keresztbe is négybe vágjuk. 
  2. A répadarabokat összeforgajuk az olívaolajjal, sóval, borssal, alufóliával bélelt tepsibe öntjük, és a sütőbe tesszük.
  3. Az almákat megmossuk, négy gerezdbe vágjuk, a gerezdeket pedig vékony szeletekre.
  4. A mandulaforgácsot forró serpenyőben, olaj nélkül, óvatosan, hogy oda ne égjen, megpirítjuk.
  5. Fél óra után, mikor nagyjából megpuhultak, a répákat kivesszük a sütőből, összeforgatjuk az almával, mandulával és az apróra vágott aszalt szilvával.
  6. Kikeverjük az öntetet, összeforgatjuk a salátával, pár órára behűtjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 530
elküldve: 4
receptkönyvben: 103
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Durcsó

Mióta szakács: 2009.05.28.
161 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

aszalt szilvás-almás répasaláta, almás répasaláta mézes öntettel, mandulás-mézes répasaláta, almás répasaláta aszalt szilvával és mandulával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

255
sárgarépa 8 közepes db
alma 2 közepes db
aszalt szilva 10 dkg
mandulapehely 3 ek
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
balzsamecet 1 ek
méz 1 teáskanál
1 csipet